Światło przeciwmgielne nie świeci. Dlaczego ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mateu5 » 9 kwi 2011, 14:43

Witam od nie dawna posiadam mazde 323f ba, i tak jak w temacie nie świeci mi tylne światło przeciwmgielne, wymieniłem oczywiście żarówkę oraz bezpiecznik, mimo to dalej nic. Kontrolka sygnalizacyjna włączenie światła nie świeci. Jak myślicie co może być przyczyną ? I co mogę jeszcze sprawdzić ?
mateu5

Postprzez Leszek » 9 kwi 2011, 14:53

mateu5 napisał(a):Kontrolka sygnalizacyjna włączenie światła nie świeci. Jak myślicie co może być przyczyną ?

Zepsuty włącznik? Masz możliwość podmianki na taki sam z innego modelu?
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Lantis 89 » 9 kwi 2011, 15:37

zrób sobie mostek na włączniku ;) ,nie potrzeba podmieniać...
możliwe ze styki maja lekki nalot i brak przepływu prądu ;)
Lantis 89

Postprzez mateu5 » 9 kwi 2011, 16:18

Postaram się jakoś dobrać do tego włącznika. Nie jestem zbyt uzdolniony technicznie więc możesz napisać dokładniej o tym mostku, jak go zrobić ? Oraz czy jest jeszcze jakaś możliwość sprawdzenia tego włącznika ?
mateu5

Postprzez klimu » 9 kwi 2011, 17:31

Miałem tak samo. Wyjąłem całą lampę i okazało się że jest jakiś nie styk na złączu w lampie. Przeczyściłem i na włączonych przeciwmgielnych podłączyłem, czasami przy ruszaniu wtyczką gasło. Tak kombinowałem aż w końcu zaczęło stale świecić.
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Forumowicz

Od: 20 sty 2011, 01:17
Auto: 323F BA BP '97