Brak świateł – Działają tylko drogowe i przeciwmgłowe.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez seba » 3 paź 2005, 10:20

Witam.

Wczoraj wsiadłem do auta, włączyłem światła mijania a one zapaliły się i od razu zgasły. Wszystkie inne światła działały, tylko mijania nie. Pomyślałem, że to pewnie bezpiecznik. Dzisiaj byłem sprawdzić i okazuje się, że wszystkie bezpieczniki są OK, ale działają już tylko DŁUGIE i PRZECIWMGIELNE, a wszystkie inne nie. Milczy też brzęczyk włączonych świateł. Działanie wszystkich sprawdzałem, zanim zabrałem się za bezpieczniki, więc napewno nic żle nie włożyłem. Pomóżcie, bo mi mandat wlepią :(.

Od: 23 wrz 2004, 21:40
Auto: Mazda 6 GY
2,0 147 KM LF-DE 2006
LPG Landi_Renzo Omegas

Postprzez velocity » 3 paź 2005, 10:35

Może to być wina przepalonego włącznika świateł...
Wtedy mógłby być proglem ze światłami mijania, długimi i kierunkowskazami, za które odpowiada jeden włącznik przy kierownicy. Długie są podłączone osobno, wiec mają prawo działać...
Mazda 323 BG 1.3 8v
Seat Ibiza TDI ASZ +++ by CompSport
Forumowicz

Od: 22 sie 2005, 22:03
Auto: Mazda 323 BG 1.3 8v

Postprzez martinez » 3 paź 2005, 12:20

Miałem podobny przypadek w Poloniezie. Przyczyną były spalone żarówki – obie w jednej chwili!
Sprawdź to!

Pozdrowienia.
Forumowicz

Od: 20 paź 2004, 16:33

Postprzez mastermark » 4 paź 2005, 19:15

velocity napisał(a):Może to być wina przepalonego włącznika świateł...
Wtedy mógłby być proglem ze światłami mijania, długimi i kierunkowskazami, za które odpowiada jeden włącznik przy kierownicy. Długie są podłączone osobno, wiec mają prawo działać...
Witam

Mam ten sam problem, tylko że działają u mnie kierunki, światła mijania i długie czyli przepalony włącznik świateł odpada.
Nie mam tylko pozycji i nie działa także ten brzęczyk włączonych świateł.
Może ktoś wie, co mu może dolegać?
mastermark

Postprzez mastermark » 5 paź 2005, 21:13

Znalazłem wreszcie przyczynę awarii świateł u siebie – wypadł jeden przewód z kostki przy kolumnie kierownicy, może u Ciebie jest ten sam problem. Sprawdź.
mastermark

Postprzez seba » 6 paź 2005, 10:13

Już po problemie. Winowajcą okazal się padnięty przekaźnik , koszt wymiany 70pln.
Początkujący

Od: 23 wrz 2004, 21:40
2,0 147 KM LF-DE 2006
LPG Landi_Renzo Omegas

Postprzez croow » 27 lut 2007, 19:16

Ja mam podobny prolem z tym ze nie dziala mi tylko lewe swiatlo mijania.
zarowka jest okej, kostka laczaca tez okej
gdzie po drodze kabli sa jeszcze kostki laczace, moze jakies przekazniki czy bezpieczniki...
ByZyDURA.....
Forumowicz

Od: 5 lis 2006, 20:36
Auto: mazda 323F 1.8 16v '92czerwona

Postprzez kleik87 » 26 sie 2008, 17:52

croow napisał(a):Ja mam podobny prolem z tym ze nie dziala mi tylko lewe swiatlo mijania.
zarowka jest okej, kostka laczaca tez okej
gdzie po drodze kabli sa jeszcze kostki laczace, moze jakies przekazniki czy bezpieczniki...

mam ten sam problem wszystkie swiatła działają tylko nie prawe mijania, mam pytanie czy ten bezpiecznik od reflektorów odpowiada za dwa refklektory?? czytajac inne tematy dochodze do wniosku ze lepiej bedzie sie przejsc do elektryka.
Forumowicz

Od: 24 gru 2010, 21:30