Wymiana Kostek (konektorkow) swiatel mijania pare pytan
Strona 1 z 1
Jak w temacie. jak najskuteczniej wymienic te kostki? kupilem dzis Zaróweczki Bosma super white a ze troche kosztowaly a ja mam konektorki po przejsciach i na patentach sie trzymaja to szkoda mi ewentualnej utraty zarowki w wyniku spiecia. konektorki mam juz w domu tylko teraz mysle jak je podmienic. odpiac zasilanie w samochodzie i przeciac kabel, dopasowac kolorystycznie przewody i zaizolowac? h1 maja tylko wejscie na + a mase pobieraja z obudowy? (wlasnie przez zle podpiecie stracilem kiedys zarowke i bezpiecznik ten wielki co pod maska jest) i jakie zarowki sa w swiatlach drogowych w mazdzie 323f BA '98? zeby nie bylo sytuacji ze po wymianie bede mial swiatla mijania silniejsze od drogowych. na forum nie znalazlem za wiele dlatego zakladam nowy wątek a szukalem pod kilkoma haslami znalazlem tylko temat viewtopic.php?f=116&t=38895&start=20
- Od: 2 gru 2009, 21:26
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 98'
Myślę, że najlepiej byłoby podjechać do jakiegoś elektromechamagika. Za parę zł Ci to powinni zrobić.
Gdzieś na forum był temat odnośnie konektorków, gdzie wszyscy narzekali, że się psują. U mnie też czasem nie włączy się żarówka. Wystarczy poruszyć konektorkiem i się włącza. Prawdopodobnie ta blaszka w środku (masa??) już jest do niczego.
Gdzieś na forum był temat odnośnie konektorków, gdzie wszyscy narzekali, że się psują. U mnie też czasem nie włączy się żarówka. Wystarczy poruszyć konektorkiem i się włącza. Prawdopodobnie ta blaszka w środku (masa??) już jest do niczego.
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<
Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)

no wlasnie tez gdzies czytalem na forum o wymianie i chyba bylo ze mozna samemu ze uciac stare kable polaczyc z nowymi zaizolowac i bedzie ok ale nie moge znalezc tego tematu
to było to:
viewtopic.php?f=116&t=107758&p=1833295&hilit=kostki+h1#p1833295

Ale Ty też pisałeś w tym temacie
viewtopic.php?f=116&t=107758&p=1833295&hilit=kostki+h1#p1833295
Ale Ty też pisałeś w tym temacie
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<

tak ale tam bylo o samych konektorkach zenskich napisane a ja cala kostke chce wymienic...
Edit
kostki kupopne i niespodzianka. jakis starszy typ musze miec bo w oryginale w srodku jest (+) a do okola (–) ogolnie to do lampy dochodza 3 przewody i czerwony(+) i 2 czarne polaczone razem(–) a nowe kostki sa tylko na +. tak ze zostalem tylko ze swiatlami drogowymi na chwile obecna bo tamte prowizorki i patetny posypaly sie i nie mam jak tego naprawic.... mozna gdzies jeszcze dostac te starsze kostki? dzwonilem do sklepu to mowili ze tylko to udalo im sie zalatwic a i ta do kilku hurtowni musieli dzwonic zeby je znalezc
Edit
kostki kupopne i niespodzianka. jakis starszy typ musze miec bo w oryginale w srodku jest (+) a do okola (–) ogolnie to do lampy dochodza 3 przewody i czerwony(+) i 2 czarne polaczone razem(–) a nowe kostki sa tylko na +. tak ze zostalem tylko ze swiatlami drogowymi na chwile obecna bo tamte prowizorki i patetny posypaly sie i nie mam jak tego naprawic.... mozna gdzies jeszcze dostac te starsze kostki? dzwonilem do sklepu to mowili ze tylko to udalo im sie zalatwic a i ta do kilku hurtowni musieli dzwonic zeby je znalezc
http://www.intercars.com.pl/dynamic/uni ... d761b30d1d dokladnie takie cos potrzebuje. wspomoze mnie ktos?
Możesz jakiś model podać albo inny link?? Bo ten nie działa.
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<

Strona 1 z 1