Mazda 323F BA, centralny zamek z pilota. Różne pytania i problemy
Witam
Nie chce zakładać nowego tematu więc się tutaj podepne, a mianowicie mam nastepujacy problem, centralny zamek z pilota działa bez problemu, natomiast gdy wsadze kluczyc do drzwi od strony kierowcy i przekrece otwieraja sie tylko drzwi kierowcy (tak samo z zamknieciem), natomiast od strony pasazera gdy przekrece kluczyc otwieraja i zamykaja sie wszystkie drzwi. Moje pytanie brzmi czemu tak jest i czy to bład lezy w mojej mazdzie (96r. przed liftem)
Pozdrawiam
Nie chce zakładać nowego tematu więc się tutaj podepne, a mianowicie mam nastepujacy problem, centralny zamek z pilota działa bez problemu, natomiast gdy wsadze kluczyc do drzwi od strony kierowcy i przekrece otwieraja sie tylko drzwi kierowcy (tak samo z zamknieciem), natomiast od strony pasazera gdy przekrece kluczyc otwieraja i zamykaja sie wszystkie drzwi. Moje pytanie brzmi czemu tak jest i czy to bład lezy w mojej mazdzie (96r. przed liftem)
Pozdrawiam
- Od: 7 sie 2010, 00:25
- Auto: Mazda 6, 2.0 benzyna/lpg, 2006r., 147KM
Może styki gdzieś przyśniedziały i dlatego tak sie dzieje.
W przypadku Maciek90 to tak jakby impuls ze sterownika przy otwieraniu innym zamkiem niż kierowcy nie dochodził do mastera w drzwiach.
A u Solzbi Master nie daje sygnału na centralke.
Luknijcie na te kostki co prowadzą kable w drzwi w słupku przy lewej nodze kierowcy może tam coś nie łączy albo któryś kabelek nie wytrzymał.
Warto sprawdzić bo może w czymś takim tkwi problem. I oby
W przypadku Maciek90 to tak jakby impuls ze sterownika przy otwieraniu innym zamkiem niż kierowcy nie dochodził do mastera w drzwiach.
A u Solzbi Master nie daje sygnału na centralke.
Luknijcie na te kostki co prowadzą kable w drzwi w słupku przy lewej nodze kierowcy może tam coś nie łączy albo któryś kabelek nie wytrzymał.
Warto sprawdzić bo może w czymś takim tkwi problem. I oby
Witam. Mam Mazda 323 F BA i chciałbym założyć do niej zamek centralny tylko pod kluczyk – żadnych autoalarmów i innych wynalazków. Pomyślałem sobie, że kupie w necie zestaw siłowników i to podłącze do zamków w drzwiach no i do prądu i wystarczy ? Czy to jest wyższa szkoła jazdy i lepiej dać do jakiegoś serwisu ? Liczę na opinie osób które miały auto (Mazdę) i musiały zamykać wszystkie drzwi osobno a założyły centralny pod kluczyk i by się podzieliły swoimi opiniami. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
- Od: 1 lis 2008, 10:28
- Auto: Mazda 323 C 1,3 BA
Witam. Podpinam się pod temat. Dzisiaj, przez cały (cały bo jestem mechanikiem, a nie elektrykiem
) mroźny dzień, podpinałem sterowanie centralnego zamka z pilota (CARPROTECT BX20). W linku http://yfrog.com/jpdsc01285fj zamieszczone jest zdjęcie z opisem wtyczki (u mnie działa jak ta lala
) do poliftowej (rocznik 98) centralki sterowania zamkiem IMASEN. Jeżeli komuś się to przyda to będę bardzo zadowolony, że mogłem pomóc
P.S. Jeżeli zdjęcie nie działa to mogę je wysłać na mail-a
Pozdrawiam
P.S. Jeżeli zdjęcie nie działa to mogę je wysłać na mail-a
Pozdrawiam
-
TonSiL
Hej
Nie znalazlem na forum mojego przypadku z jakim sie spotkałem. Otóż nagle przestał działać centralny zamek ale tylko gdy chce go otworzyć od strony kierowcy, otwiera tylko drzwi kierowcy. A od strony pasażera działa wszystko elegancko, otwiera zamyka jest ok. Cóż to może być?? Co wymienić
jaki koszt
Czy założenie centralki i pilota rozwiąze problem?? Auto to Mazda 323F Ba BP po lifcie
Nie znalazlem na forum mojego przypadku z jakim sie spotkałem. Otóż nagle przestał działać centralny zamek ale tylko gdy chce go otworzyć od strony kierowcy, otwiera tylko drzwi kierowcy. A od strony pasażera działa wszystko elegancko, otwiera zamyka jest ok. Cóż to może być?? Co wymienić
- Od: 1 lip 2009, 15:40
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA BP
czesc sory ze ci wbijam na posta ale mam takze problem z centralnym na poczatku zamykal mi tylko drzwi kierowcy a na reszte musiale czekac badz przekrecic kluczykiem zeby sie zamknela reszta, pozniej co bylo dziwne dzialal normalnie a teraz wg mi nie zamyka zadnych drzwi jak nacisne guzik na pilocie, oczywicie uzbraja w alarm ale drzwi mam wszystkie otwarte moze ktos wie co moja malenka boli??
-
linkiel
nieznaszmnie napisał(a):Hej
Nie znalazlem na forum mojego przypadku z jakim sie spotkałem. Otóż nagle przestał działać centralny zamek ale tylko gdy chce go otworzyć od strony kierowcy, otwiera tylko drzwi kierowcy. A od strony pasażera działa wszystko elegancko, otwiera zamyka jest ok. Cóż to może być?? Co wymienićjaki koszt
Czy założenie centralki i pilota rozwiąze problem?? Auto to Mazda 323F Ba BP po lifcie
Coś mnie się wydaje, że padł Ci siłownik Master w dzwiach kierowcy, który sam sobie działa ale nie daje sygnału do centralki. Albo druga wersja-przewody w wiązce kabina-drzwi siadły. Nie jestem elektrykiem tylko mechanikiem więc to tylko moje przypuszczenia. Rozbierz boczek w dzwiach i zobacz stan całej elektryki. A może to tylko jakiś guzik, który daje sygnał na centralkę, bo i z taką wersją się spotkałem.
P.S. Ja załorzyłem centralny z pilota i podpiąłem pod oryginalną instalację-normalnie bajka. Polecam ten zabieg.
-
TonSiL
He dzis mala zdziwnienie, nagle od strony kierowcy otwierają sie wszytkie drzwi ale zamyka mi tylko drzwi kierowcy, nie czuc takiego specyficznego oporu jak przekręce kluczyk w zamku, u pasazera wszytko dziala, kurcze czy ktos sie z takim czyms spotkał??
- Od: 1 lip 2009, 15:40
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA BP
Musisz rozebrać boczek w drzwiach kierowcy i dostać sie do zamka, przy wkładce od zamka jest czujnik który daje sygnał do centralki gdy otwierasz lub zamykasz drzwi, sprawdz czy jest trzyma sie na swoim miejscu.
Witam,przepraszam ze podpinam sie pod temat ale dotyczy również zamka centralnego.
Podczas przekrecania kluczyka otwierają sie jedynie przednie drzwi a tylne nie,tzn przyciski o recznego blokowania drzwi wystaja do połowy i drzwi nadal sa zablokowane,
Kilka dni temu wszystko było ok dopiero wczoraj zauważyłem ze nie moge otworzyć tylnych drzwi.
Wygląda to tak jak by silowniki nie wysuwały sie do końca.....jestem normalnie zalamany.....
Może ktoś wie czym jest spowodowane????
Pozdrawiam
Podczas przekrecania kluczyka otwierają sie jedynie przednie drzwi a tylne nie,tzn przyciski o recznego blokowania drzwi wystaja do połowy i drzwi nadal sa zablokowane,
Kilka dni temu wszystko było ok dopiero wczoraj zauważyłem ze nie moge otworzyć tylnych drzwi.
Wygląda to tak jak by silowniki nie wysuwały sie do końca.....jestem normalnie zalamany.....
Może ktoś wie czym jest spowodowane????
Pozdrawiam
-
Lantis 89
Witam.Podłącze sie.Mam podstawowy alarm bez bajerów i ostatnio zaobserwowalęm dziwne zjawisko.Otwieram samochod,nastepnie drzwi i po chwili przy otwartych drzwiach samochod sie sam zamyka.wiem ze wczesniej otworzylem z pilota samochod i nie otworzylem zadnych drzwi to sam sie zamykał,ale teraz nawet przy otwartych sie zamyka.co to moze być ?
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
sprawdź czujnik krańców tych drzwi co otwiera
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
PLaster napisał(a):sprawdź czujnik krańców tych drzwi co otwiera
ok.a jak on wyglada?to ten fabrycznie montowany co wystaje przy otwarciu drzwi
?
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
Witam u mnie centralka jest przy prawej nodze pasażera, zakryta jest tą plastikową osłoną. Zdejmij ten plastik i powinno być takie małe czarne pudełko. Moje auto mazda 323f BA z 95r.
- Od: 21 gru 2010, 18:59
- Auto: mazda 323f 1,5 95r
O wielkie dzięki.
A czy to prawda że są dwa moduły – jeden od centralnego zamykania kluczykiem a drugi (ten o który mi chodzi) od zamykania z pilota?
A chodzi mi o Mazdę kolegi. Oto ona: viewtopic.php?f=312&t=104939&p=1794484#p1794484
To w niej jest problem z otwieraniem drzwi z pilota
Chcemy jakoś temu zaradzić 
A czy to prawda że są dwa moduły – jeden od centralnego zamykania kluczykiem a drugi (ten o który mi chodzi) od zamykania z pilota?
A chodzi mi o Mazdę kolegi. Oto ona: viewtopic.php?f=312&t=104939&p=1794484#p1794484
To w niej jest problem z otwieraniem drzwi z pilota
Teraz Mercedes C200 Kompresor 192 KM , 2,0 benzyna/LPG
Ale Mazdę uwielbiam nadal :)
Ale Mazdę uwielbiam nadal :)
- Od: 26 lip 2009, 17:18
- Auto: Honda Accord, 2,0 benzyna, 155KM, 2005
U mnie była centralka tylko na kluczyk i do niej została podłączona centralka na pilota. Może u ciebie jest też druga centralka tak jak u mnie i po prostu wysiadła dlatego nie otwiera z pilota.
- Od: 21 gru 2010, 18:59
- Auto: mazda 323f 1,5 95r
U mnie jedna centralka była za radiem,natomiast z prawej strony u nog pasazera jest przekaznik. Zamontowałem nowy c.z i ostatnie dni nie otwiera drzwi. Jad ena reklamacje, bo w koncu znajomi
Przyczyną jest najprawdopodobniej przekaźnik w takiej zielonej obudowie,bynajmije u mnie

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Próbowałem podłączyć się pod tą kostkę (DOOR LOCK) i gdy próbowałem odizolować kabel ten zielono-biały to niestety zaiskrzyło i centralny zamek przestał działać. Przy odizolowaniu kostka była odpięta od tego sterownika (DOOR LOCK) nie wiem co się stało.
Czy ktoś może mi pomóc
?
Czy ktoś może mi pomóc
- Od: 23 maja 2008, 19:35
- Auto: Mazda 323F BA 2.0 v6