Przekaźnik pompy paliwa
Strona 1 z 1
Cześć , chcę podłączyć odcięcie pompy paliwa do autoalarmu- gdzie idzie przewód przekaźnika pompy? jaki kolorek?
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
cze,, sam to przerabiałem
najprosciej to pod [jakim?] siedzeniem, jest wejscie do pompy paliwa, i mozesz tam podlaczyc, jest to jeden z grubszych kabelków, jeden jest do masy (chyba czarny) drugi czarny chyba z pamaranczowym albo rozowym paskiem – i to ten
mozesz tez podlaczyc w progu po stronie kierowcy, tez tamtedy ten kabelek idzie, sprawdz go najlepiej miernikiem, – i to jest chyba najlepsze miejsce...
pozdrawiam
jakby cos, to jeszcze pytaj
sste
najprosciej to pod [jakim?] siedzeniem, jest wejscie do pompy paliwa, i mozesz tam podlaczyc, jest to jeden z grubszych kabelków, jeden jest do masy (chyba czarny) drugi czarny chyba z pamaranczowym albo rozowym paskiem – i to ten
mozesz tez podlaczyc w progu po stronie kierowcy, tez tamtedy ten kabelek idzie, sprawdz go najlepiej miernikiem, – i to jest chyba najlepsze miejsce...
pozdrawiam
jakby cos, to jeszcze pytaj
sste
- Od: 1 kwi 2005, 17:56
- Auto: Mazda 323F BA 1,5i
Czytałem o kostce pod radiem, ale wyciągnąłem radio i kostki nie ma
– może jest w obudowie drążka zmiany biegów??
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
Mam ten sam problem, tez szukalem tego kabelka. Ale zastanawialem sie czy nie lepiej wpiac sie w odciecie zaplonu??? A moze to to samo?? A jak sie niby czyms takim steruje??? Bo przyznam ze przymierzam sie do zamontowania alarmu i jestem ciekawy jak cos takiego zrobic?? jesli ktos juz mial podobne doswiadczenia albo zrobil juz prosze o jakas podpowiedz??
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
Mozesz wpiac sie pod bezpiecznik opisany jako engine (mowie tu o 323 F BA z Z5 ale inne pewnie maja podobnie) do konca nie wiem za co on odpowiada ale napewno silnika nie odpalisz tzn tylko rozrusznik chechla. Bezpiecznik jest wsrod tych przy nogach kierowcy po lewej stronie . Koloru kabla nie pamietam . Powodzenia.
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
W sumie to dobry pomysl!! A mam jeszcze pytanie, czy odciecie pompy paliwa i zaplonu to to samo czy nie
? A jak wziac +12v wprost z aku, mozna jakos bezpiecznie sie do tego dostac??? dzis patrzylem i szukalem i nie moglem znalesc dziuru zeby wykonac przejscie kabla z kabiny do przedzialu silnika, do podlaczenia wylacznika krancowego i sterowania syrena, jak to zrobic???
Ale w sumie jesli ktos ma gaz, to odciecie pompy paliwa niewiele chyba da??? A odciecie bezpiecznika ENGINE chyba wylaczy caly silnik???
A jak zrobic odciecie rozrusznika??? Bo po co mialby mi ktos zarznać aku jak by probowal odpalic???
A jak zrobic odciecie rozrusznika??? Bo po co mialby mi ktos zarznać aku jak by probowal odpalic???
Raczej nie spotkano złodzieja który dłużej niż 30 by probował auto odpalić chyba ze jakiś desperat
słyszałem ze ta opcje z chodzącym rozrusznikiem niektórzy łączą z wskaźnikiem paliwa który "symuluje" świecącą rezerwę i zerowe wskazanie
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
+
+
ciekawa sytuacja...bo w sumie jak ma ktos gaz to spokojnie ozna odpalic auto na wymuszonym gazie i nawet brak benzynie nie przeszkadza w odjechaniu autem. Wiec nadal mnie zastanawia czy odlaczenie pompy paliwa cos da??
Jak masz gaz sproboj z tym bezpiecznikiem engine mozliwe ze to nie daje zasilania na komputer od silniki poprostu najlepiej wyjmij go i proboj odpalic i na benzynie i na gazie jak w obu opcjach nie odpali masz wsio zalatwione.
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
+
+
wlasnie o to mi chodzilo
A jak sie dobrac do tego kabelka dochodzacego do tego bezpiecznika??? Mozna to jakos latwo rozebrac??? No i ciagle mam problem...jak przeciagnac kabel do czujnika maski z kabiny do silnika, jak ja tam nie widze zadnego przejscia???
Wlasnie sie da, jest opcja wymuszonego rozruchu na wylacznie na gazie. Wiec jak mam rozumiec odpada mozliwosc odciecie pompy paliwa??
A zna ktos moze kolory przewodów od zaplonu, blokady rozrusznika, gdzie one sie znajduja itp??? Gdzies widzialem cos takiego ale nie moge teego teraz nigdzie znalesc.
A zna ktos moze kolory przewodów od zaplonu, blokady rozrusznika, gdzie one sie znajduja itp??? Gdzies widzialem cos takiego ale nie moge teego teraz nigdzie znalesc.
No wlasnie. Gdzies ktos napisal jaki kolor jest do blokady rozrusznika ale juz zapomniielm gdzie to bylo i teraz nie moge tego znalesc. No ale dobrze...to jakaos sie wymysli ze stacyjki...moze.
trudniej z przeciegnieciem babla do silnika, do czujnika, bo za cholere nie moge tego zrobic.
trudniej z przeciegnieciem babla do silnika, do czujnika, bo za cholere nie moge tego zrobic.
Witam Panowie, mam problem z przekaźnikiem pompy paliwa w BJ 323f 1.6 benzyna. Jak temperatura spada poniżej 2 st.C bądź 1 st.C to nie chce już odpalić. Kupiłem nowy akumulator, świece, przewody WN. Sprawdziłem samą pompę paliwa, działa prawidłowo. Kiedy temperatura jest wyższa pali wzorowo. Nie wiem już sam
. Proszę o sugestie jak pozbyć się problemu i gdzie dokładnie znajdę przekaźnik pompy paliwa. Jak on wygląda? Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam Adrian.

- Od: 12 kwi 2010, 11:50
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD & BJ 323F 1.6 Sportiv
Strona 1 z 1