Tylne fotele mazda 323f
Strona 1 z 1
Witam, mam pytanie dotyczące [jakich?] foteli w mazdzie 323f 97r. wlasnie z [jakich?] foteli dobiega jakiś dziwny stuk, i poprostu chciałem sprawdzić czy coś tam nie wpadło. I tu pojawia się problem bo kompletnie nie wiem jak je wymontować, jeśli ktoś wie w jaki sposób trzeba to zrobić to bardzo prosze o rade. Pozdrawiam.
- Od: 4 lip 2010, 15:59
Jeśli chcesz wyjąć siedzisko kanapy to otwierasz drzwi, łapiesz za "róg" kanapy i zdecydowanym ruchem musisz szarpnąć w górę, z drugiej strony to samo i kanapę możesz wyciągnąć, oparcie i te takie boczki przy oparciu nie wiem jak są mocowane, aczkolwiek słyszałem że potrzeba jakichś kluczy żeby je zdemontować.
Oparcia są mocowane na zawiasach jak je rozłożysz to będziesz widział gdzie są śruby a te boczki przy oparciach na górze są mocowane na taki drut wygięty który wchodzi do plastikowej "dziury"
musisz złapać na samej górze i ciągnąć do góry i jednocześnie do siebie ewentualnie bez obaw szarpnij w taki sposób bo i tak nie ma się co tam połamać TYLKO NIE SZARP DO SIEBIE ALE DO GÓRY I JEDNOCZEŚNIE DO SIEBIE 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Oparcia i boczki oparć są przykręcone bodajże 14... Gdy wyciągniesz kanape na dole zobaczysz że boczek jest przykręcony... a demontaż wygląda tak że jak odkręcisz dół boczka to wtedy możesz go odciągnąć i szarpnąć tym w góre
- Od: 22 wrz 2009, 10:27
- Auto: Lexus IS200
Strona 1 z 1