Oswietlenie stacyjki
Strona 1 z 1
U mnie w 323F BA jest tak, że po otwarciu drzwi się świeci przez chyba 30 sekund po czym gaśnie (chociaż nie wiem czy to nie gaśnie po 30 sekundach po zamknięciu drzwi bo zawsze po wejściu do auta je zamykam), żeby zaczęło świecić trzeba znów otworzyć drzwi
hejka chlopaki
to w 323f ba tez jest podswietlanie stacyjki
mialem wczesniej madzie 323 rok 89
i tam bardzo to sobie chwalilem bo latwiej kluczykiem trafic 
a tu nic mi nie swieci i myslalem ze poprostu nie ma
musze sie temu przyjzec
moze mi sie zarowka spalila tak jak od przyciskow ogrzewania tylnej szybki i swiatel awaryjnych 
daj znac jak sprawdzisz bo ja narazie mam madzie u mechanika
to w 323f ba tez jest podswietlanie stacyjki
mialem wczesniej madzie 323 rok 89
a tu nic mi nie swieci i myslalem ze poprostu nie ma
musze sie temu przyjzec
daj znac jak sprawdzisz bo ja narazie mam madzie u mechanika
- Od: 4 cze 2010, 02:57
- Auto: Mazda 323F BJ 1.6 02'
Chyba nie zależy od wersji, nie słyszałem o 323F BA bez podświetlenia stacyjki (jedynie są z niedziałającym, ale jednak podświetlenie posiadają)
We wszystkich BA było seryjnie.
U mnie działa tak że po otwarciu auta z pilota świeci 30 sekund i gaśnie, nie ważne czy są jakieś drzwi otwarte czy nie, i po odpaleniu auta też jeszcze chwilę świeci się. Po zamknięciu auta z pilota też się świeci 30 sekund i gaśnie.
U mnie działa tak że po otwarciu auta z pilota świeci 30 sekund i gaśnie, nie ważne czy są jakieś drzwi otwarte czy nie, i po odpaleniu auta też jeszcze chwilę świeci się. Po zamknięciu auta z pilota też się świeci 30 sekund i gaśnie.

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
A mi sie nie swieci a mam mazde 323f ba 97 rok i najlepsze jest to ze mam dzialajaca lampke w srodku chodzi o drzwi kierowcy a brzeczyk i podswietlenie nie dziala moze wie ktos o co kamn??jak zrobic zeby chodzilo brzeczyk i stacyjka??
- Od: 20 paź 2010, 21:27
- Auto: Mazda 323f ba silnik 1.5 16V 1997 rok
aa zapomnialem odpisac. rzeczywiscie jak sie schylilem pod kierownice to nad stacyjka jest takie zielonke szkielko jakby lampka ale nie swieci wiec pewnie zarowka do wymiany. hmm a co do jassona to moze jakis bezpiecznik ?chociaz gdyby to byl bezpiecznik to pewnie jest odpowiedzialny za cale oswietlenie w kabinie wiec nic by ci nie swiecilo? u mnie brzeczyk dziala jak otwieram drzwi, swiatla oswietlenia kabiny rowniez, tylko nie przy otwarciu kazdych drzwi bo czujki mi posiadaly, zapalaa sie tylko jak otwieram drzwi kierowcy (najwazniesze) i tylne drzwi po prawej stronie. wiec sadze ze u mnie wystarcy wymienic zarowke podswietlenia stacyjki i bedzie git 
- Od: 4 cze 2010, 02:57
- Auto: Mazda 323F BJ 1.6 02'
Jak Ci nie działa czujnik od otwartych drzwi, to wciśkaj go i puśc szybko i tak kilka razy, styki śniedzieją i nie łączą miałem to samo, i działa bez zarzutu:)
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
Strona 1 z 1