ruszające się lusterko boczne

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez baru01 » 14 kwi 2010, 10:11

Obawiam się że nie jest to takie proste. Element który sie uszkodził jest częścią układu żyłek do regulacji lusterkiem. Boję się że nie będę w stanie zmątować tego prawidłowo po ściągnięciu tych żyłek.
baru01

Postprzez Dzejk » 14 sie 2010, 16:30

dzisiaj walczylem z moim ruszajacym sie lusterkiem. Mialem 2 problemy ktore tu opisujecie, na szczescie poradzilem sobie calkiem latwo. MIanowicie gdy rozebralem obudowe od wewnatrz samochodu okazalo sie ze poprostu brakuje jednej srubki brakowalo :) , drugi problem byl z tym ze telepie je na wybojach ale to tez latwo poszo dalem kawalek detki jak pisal jeden kolega i juz sie nie trzesie ;) pozdrawiam i zycze aby wszystkim wszystkie naprawy tak latwo przychodzily :)
Początkujący

Od: 14 sie 2010, 15:49
Auto: Mazda 323F BA 96r

Postprzez Barni » 31 maja 2011, 19:49

Dzejk napisał(a):dzisiaj walczylem z moim ruszajacym sie lusterkiem. Mialem 2 problemy ktore tu opisujecie, na szczescie poradzilem sobie calkiem latwo. MIanowicie gdy rozebralem obudowe od wewnatrz samochodu okazalo sie ze poprostu brakuje jednej srubki brakowalo :) , drugi problem byl z tym ze telepie je na wybojach ale to tez latwo poszo dalem kawalek detki jak pisal jeden kolega i juz sie nie trzesie ;) pozdrawiam i zycze aby wszystkim wszystkie naprawy tak latwo przychodzily :)

Witam, też mam problem z kołataniem lewego elektrycznego lusterka na wybojach. Możesz mi opisać patent z dętką żeby ucichło? :D
Forumowicz

Od: 25 mar 2011, 17:38
Auto: Mazda 323f BA 97' Z5

Postprzez krzycho1708 » 31 maja 2011, 22:16

Ja proponuję dokręcić 3 śruby od spodu lusterka :], bo to najprawdopodobniej one są przyczyną tego kołatania..
Śrubokrętem ich nie da rady dokręcić bo nie ma dostępu.., ja użyłem do tego krótkiego wkrętaka i kombinerek ;).
Powodzenia. :)
Forumowicz

Od: 9 lut 2011, 17:57
Auto: Mazda 323f BA KF '94

Postprzez Barni » 1 cze 2011, 18:04

Dzięki krzycho1708 spróbuje je dokręcić jeszcze mocniej ale może być ciężko bo już je dokręcałem na maks swoich sił <oczko> Spróbuje tak jak piszesz z wkrętakiem i kombinerkami :]
Forumowicz

Od: 25 mar 2011, 17:38
Auto: Mazda 323f BA 97' Z5