Dokladki progowe 323f Ba 2.0 GT

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez piotrek_acm_ » 17 cze 2010, 11:58

Witam :) Mam mozliwosc skopiowania dokladek progowych do Mazdy 323f Ba z wersji 2.0 v6 GT :) Chodzi o boczne listwy , tak zwane lezki. Bede w pewnej firmie wykonywal odlew dla siebie , bo wkoncu udalo mi sie zdobyc oryginalne dokladki i wezme kilka sztuk na sprzedaz :) Poki co chce wiedziec czy beda jacys chetni. Na allegro sa jedne za 270 zl ... :) Na forum takze ktos sprzedawal je za taka cene :| Cena jaka chcialbym za nie uzyskac to 130zl , czy jest ktos chetny ? Narazie nie wiem z czego bylby wykonane itd , napewno nie jakis "szajs" bo zajmowalby sie tym ktos kto w tej branzy jest od dluzszego czasu. Pozdrawiam :)
piotrek_acm_

Postprzez Macias00 » 17 cze 2010, 18:08

Witam
Jeśli byłyby odlewane z jakiegoś porządnego materiału,typu takiego jak oryginał to byłbym zainteresowany :) To będzie kopia z oryginału, tak? Poproszę o zdjęcia jak już będą gotowe :P
Początkujący

Od: 31 paź 2009, 13:12
Auto: Mazda Xedos 9 2,5V6 KL-DE 2000

Postprzez piotrek_acm_ » 17 cze 2010, 20:59

Tak bedzie to kopia oryginalu. Wykonanie bedzie bardzo dobrej jakosci , firma wykonujaca je zajmuje sie tworzeniem zderzakow , spojlerow itd , istnieje 18 lat w tej branzy :)
piotrek_acm_

Postprzez Macias00 » 17 cze 2010, 21:13

Te dokładki będą od razu do malowania tak? Jeśli cena to 130zł i będą takie same mocowania jak w oryginale i jak będzie wszystko glanc pomada :P Proszę się odzywać jak będzie jakaś zrobiona to chętnie zobaczę zdjęcia.
Początkujący

Od: 31 paź 2009, 13:12
Auto: Mazda Xedos 9 2,5V6 KL-DE 2000

Postprzez piotrek_acm_ » 17 cze 2010, 21:40

Dam zdjecia i informacje wszystkie ,jak bede progi mial gotowe :)
piotrek_acm_

Postprzez piotrek_acm_ » 18 cze 2010, 18:09

Po weekendzie skladam zamowienie w firmie , informacja dla zdecydowanych :P
piotrek_acm_

Postprzez flywin » 18 cze 2010, 23:14

ja może bym wziął lewa stronę :D
Forumowicz

Od: 7 cze 2009, 20:50
Auto: 323F 1.5 Z5 BA 98r
Mazda 6 GH 2.5l Sport 2008.

Postprzez piotrek_acm_ » 19 cze 2010, 00:30

Niestety tylko komplety bede sprzedawal , chyba ze znajdziesz kogos chetnego na przeciwna strone :P

Edit: W tym tygodniu jade do firmy zlozyc zamowienie :)
piotrek_acm_

Postprzez piotrek_acm_ » 8 lip 2010, 12:25

Przepraszam , z gory ze post pod postem , ale odkopuje temat.

Wczoraj odebralem kopie dokladek progowych :) Wykonane sa solidnie , z dwoch warstw , ktore sa naprawde wytrzymale , grubosc taka jak oryginal :) Oryginalna czesc miala na lakierze odpryski , co tez przy odlewie zostalo w formie wiec kopie trzeba przed malowaniem wyszlifowac papierem sciernym ;) Jesli ktos chcialby zamontowac dokladki na srubach , sa wyznaczone miejsac w ktorych trzeba wywiercic sobie otwor , ale z tego co wiem , wiekszosc osob , montuje te dokladki na klej do szyb , wiec z montazem czy dopasowaniem lakiernik/blacharz nie powinien miec problemu. Material mozna przypilowac lub sciac dla indywidualnych potrzeb.Odpowiem odrazu na pytanie : Czarny pasek na krawedzi oryginalnej czesci (srebrnej) to guma naciagnieta. Po co ? Sam nie wiem bo oryginalna czesci nie jest moja , ale chyba po to by lebiej calosci przylegala do samochodu :) Zainteresowani prosili o foto , dam link do paczki ze zdjeciami , zeby kazdy mogl sobie je dokladnie obejrzec :) Zdjecia nie sa oszalamiajacej jakosci , ale jakby nie bylo widac to o co chodzi :) http://wyslijto.pl/plik/b0o4h98bt2

Na kazde pytanie odpowiem , wiec prosze smialo je zadawac :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
piotrek_acm_

Postprzez jabol.88 » 12 lip 2010, 19:59

witam, a spojlera na tylną klapę nie masz ?
Forumowicz

Od: 6 kwi 2009, 09:49
Auto: Kiedyś MX-3 1.8 V6 teraz zielona 323F BA 1.5 16V

Postprzez piotrek_acm_ » 13 lip 2010, 15:47

Nie nie posiadam
piotrek_acm_