Ile kosztuje założenie szyberdachu?
1, 2
Też bym się nie bawił w to.
Poza tym dziwne pytanie. Do Madzi czy do Syrenki, co za różnica?
Lepiej zapytaj w zakładzie, co to robi, bo tu nie wiem, czy Ci ktoś pomoże...
Pozdrowienia
Poza tym dziwne pytanie. Do Madzi czy do Syrenki, co za różnica?
Lepiej zapytaj w zakładzie, co to robi, bo tu nie wiem, czy Ci ktoś pomoże...
Pozdrowienia
WOZI
Nie słuchaj ich, jak nie masz klimy to zakładaj.
Jak masz to myślę, że nie ma sensu.
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
- Od: 30 sie 2004, 13:47
Bo rzeczywiście szyberdach to już prawie klima.cwaniaq napisał(a):Nie słuchaj ich, jak nie masz klimy to zakładaj.Jak masz to myślę, że nie ma sensu.
- Od: 24 kwi 2005, 18:09
- Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99
Popieram wypowiadających się wcześniej kolegów. Nawet gdy nie ma klimy, to szyberdach jest bez sensu... Miałem w moim poprzednim aucie, więc trochę wiem. Gdy jest gorąco i jest potrzebny to i tak lepiej go nie odsuwać bo słonko wali prosto w łepetynę. Gdy jest chłodno lub pada – też nie ma po co. Sprawdza się jedynie przy zachmurzeniu w parne dni.
Daj sobie chłopie spokój. Zniszczysz blachę, może korodować, a jak zaczną się przecieki, to dopiero jest bal
Daj sobie chłopie spokój. Zniszczysz blachę, może korodować, a jak zaczną się przecieki, to dopiero jest bal

Zgadzam się, doświadczyłem tego w pierwszej swojej GC... chory pomysł.a jak zaczną się przecieki, to dopiero jest bal
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ja mam fabryczny, ale szklany – badziewie na max'a
!!!! W życiu nie chcę już auta z szybrem
!!!! Chyba, że nowe i do max 8 lat, średnio 2 x do roku silikon czarny i jazda brrrrrrr – mam dość. Chyba sobie kupię Opla

ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
Eeee tam... Panowie...
Chłopaki z dzielnicy, co jeżdżą Golf'ami I 1.5D mawiaja: "Fiat i Fort badziewie wort
folcfagjen to jest to
nie do zarżnięcia
"
Pozdrowienia
Chłopaki z dzielnicy, co jeżdżą Golf'ami I 1.5D mawiaja: "Fiat i Fort badziewie wort

Pozdrowienia
WOZI
To chyba leciało: "Frod g... wort a Fiat jego brat"
, tudzież 3 najgorsze samochody na F – Fiat, Ford i francuskie
A tak na poważnie, to daj spokój z tym szyberem... chyba, że za mało masz kłopotów z samochodem i chciałbyś się troszkę postresować![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

A tak na poważnie, to daj spokój z tym szyberem... chyba, że za mało masz kłopotów z samochodem i chciałbyś się troszkę postresować
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 28 maja 2005, 15:05
- Auto: Mazda 3 2.0 2006 benzyna manual
Ja tam mam fabryczny, szklany, elektryczny szyberek i nic nie cieknie
A jaka przyjemność w lato, gdy niebo i słonko nad głowką (taka namiastaka kabrio
), a jak kogoś słonko razi lub praży to szybka jest przyciemniona, a jak to zamało, to jeszcze jest dodatkowo zasuwka z normalną podsufitką – poezja 
Madzia to dopiero jest laska:)
- Od: 10 lip 2005, 22:33
- Auto: 323 F BA / CX 7
Moja Madzia ma 12 wiosenek i szyberek nic nie cieknie... Ja jestem z niego zadowolony... W trasie idealna rzecz, jak nie ma klimy, przy otwartych szybach hałas i wichura w aucie, a z szyberkiem przyjemnie i duzo ciszej... i czaszka się opala 
od transu...piękniejsza jest tylko cisza...
- Od: 27 sty 2005, 11:56
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V '93 benz.
Jeśli masz szyber fabryczny, to masz spore szanse, że będzie tak właśnie pięknie. Ale jeśli szyber dorabiasz, to proporcje się odwracają. Fabryczne szyberdachy mają to do siebie, że blacha na wycięciu jest profilowana w dół, szyber jest w małym zagłąbieniu, są kanały odprowadzają wodę do słupków i słupkami na zewnątrz. Nawet jeśli szyber się uszkodzi, to wystarczy, żeby sobie szkło leżało na uszczelce i już nie cieknie. A większość wentylacji montowanych, to są po prostu dziury wyrżnięte w dachu – uszczelka naokoło i szyba. One – na odwrót – wystają minimalnie ponad płaszczyznę dachu. Nie ma odprowadzeń wody. Jeśli sparcieje uszczelka – pojawi się rdza i można zapomnieć o spokoju – rdzewieje dach, słupki, gnije tapicerka, kapie na łeb.dychy napisał(a):Moja Madzia ma 12 wiosenek i szyberek nic nie cieknie...
Szyber fabryczny, to fajna sprawa, ale w aucie bez tego gadżetu bym sobie sam za nic nie zamontował.
- Od: 5 maja 2005, 16:48
Mam jedno konkretne pytanie. Na jaką wysokość uchyla się u Was fabryczny szyber. U mnie jest to wąska szpara
ok.2cm-wentylacja kiepska
i nie wiem, czy tak ma być??? czy się po prostu gdzieś przycina i nie uchyla trochę mocniej. Mazda 323C pozdro.
Chyba raczej w porządku. Specjalnie dla Ciebie jutro wskoczę z linijką i sprawdzę. To jest po prostu rozwiązanie lepsze przy szybszej jeździe, niż całkowite odsunięcie szyberdachu – wtedy tym, którzy siedzą na tyle łby chce pourywać a i aerodunamika jest gorsza.
- Od: 17 gru 2008, 22:43
- Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r
1, 2