Podświetlenie schowka w 323C

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez drzwifrontowe » 9 maja 2010, 17:34

Dobra instalacja (żarówka krańcówka) gotowa :P tylko kiedy przestanie padać? :P

Co do samej instalacji, zrobiłem to porządnie. Porobiłem zaciski dodatkowo zaizolowałem. Teraz tylko kwestia podłączenia do zasilania w aucie. Zrobiłbym to tak jak radzisz do kostki od radia ponieważ do niej mam najłatwiejsze dojście, a minus gdzieś do blachy dam. Tylko jesteś pewien że ani radio ani instalacja auta nie ucierpi na tym? Bo ja zielony z elektryki ha :D

Obrazek
Czyli do 4 dokładam mój + z żaróweczki. i będzie śmigać cacy?
Forumowicz

Od: 17 gru 2009, 10:17
Auto: 323c BA 1.3

Postprzez tokar » 11 maja 2010, 18:43

minus możesz też wziąć z tej kostki (masa – pin 8 ).
co to opisów kostki ISO spotkałem się na internecie z wieloma błednymi informacjami. ludzie mylą pin 4 z 7 . Jeśli opis złącz, który podałeś jest poprawny- podświetlenie schowka bedzie działać jedynie wtedy, kiedy kluczyk jest w stacyjce..i jest przekręcony do pozycji ACC- (włączone radio ). Jeśli natomiast to co przed chwila znalazlem na necie jest prawidłowe – podswietlenie bedzie działało równiez bez kluczyka :) ogolnie informacji z internecie nie zawsze mozna ufac, ludzie są omylni. jednak w Twoim przypadku ta niewiedza na szczeście jest niegroźna :) i na pinie 4 i na 7 masz + 12v. Różnica jest jedynie taka, ze na jednym jest cały czas (podtrzymanie pamięci) a na drugim tylko jak kluczyk przekrecony (zasilanie radia, końcówki mocy itp ).

podłącz minus, zaizoluj go. wyciągnij kluczyk ze stacyjki. a nastepnie przyłóż kabel do złącza 4 a potem do 7. tylko na jednym bedzie sie schowek palil ( nie zapomij otworzyc schowka przed tym:D ).

napisałem, zebyś wyciągnal kluczyk, bo z kluczykiem napięcie bedzie na obu pinach, wiec nie rozróznisz :)

tak w ogóle zrobilem fote, jak to u mnie wygląda :)

Obrazek

Obrazek
Forumowicz

Od: 9 kwi 2009, 21:44
Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )

Postprzez drzwifrontowe » 13 maja 2010, 08:36

No no całkiem nieźle to wyszło. Bardzo estetycznie to wygląda. Ja sobie zrobiłem z kostki radia. (faktycznie na necie dużo osób myli te piny). Sam sobie posprawdzałem i podłączyłem wszytko śmiga pięknie. Tylko ja zastosowałem jedną żarówkę a masę normalnie z blachy.
Ogólnie dzięka Tokar.

pozdro.
Forumowicz

Od: 17 gru 2009, 10:17
Auto: 323c BA 1.3

Postprzez tokar » 14 maja 2010, 12:51

dzieki :))

najwazniejsze , że wszystko działa :)
pozdrawiam
Forumowicz

Od: 9 kwi 2009, 21:44
Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )