"Śmierdzący problem" w 323 C BA
Strona 1 z 1
Zapach z nawiewu jest przykry, zwłaszcza gdy samochód postoi na słońcu, natomiast kiedy załączona jest klima wszystko jest ok. Co może być przyczyną? Dodam, że nie odnalazłem filtra przeciwpyłkowego w swojej madzi...
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
A może mi ktoś tak w miarę dokładnie wytłumaczyć gdzie ten przewód od skroplonej wody jest w eFce 1,5? Mam podobny problem co kolega wyżej. Przerabiałem już spraye do odgrzybiania, niestety bez rezultatów. Słyszałem że warto z takim problemem udać się do serwisu klimy który posiada ozonator czyli urządzenie do produkcji ozonu. Podobno ozon bardzo dobrze usuwa wszelkiego rodzaju "zapachy" w samochodzie. Czy ktoś z forumowiczów może to potwierdzić?
- Od: 27 sie 2009, 19:27
- Auto: Mazda 6, 2.0 Pb, 2007r.
kurcze ludzie czemu wy wolicie wydawac jakies kase na takie tandetne spreje odgrzybiacze itd ,,,nieprosciej jest pojechac do goscia ktory wezmie za to kase i zrobi wam to solidnie nic wam nie bedzie smierdzialo wy nie stracicie czasu nerwow i bedziecie mieli czas na pujscie z laska na spacer zamiast grzebanie w tej klimie rozumiem inne awarie ale klima to juz moim zdanien nie jest osprzetem ktory mozna naprawic w normalnym garazu
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Pewnie masz rację z tym, że naprawę klimy należy powierzać specjalistom, ale myśle że drożność przewodu od skroplonej wody mogę sprawdzić sam bez pomocy fachowca, dlatego czy mógłby mi ktoś napisać gdzie tego szukać w 323 F
Maciek90 napisał(a):Pewnie masz rację z tym, że naprawę klimy należy powierzać specjalistom, ale myśle że drożność przewodu od skroplonej wody mogę sprawdzić sam bez pomocy fachowca, dlatego czy mógłby mi ktoś napisać gdzie tego szukać w 323 F
Kilak postów wyżej napisałem ci gdzie go szukać. Samochód nie gryzie i nie pobrudzisz się za bardzo zaglądając pod maskę.
Problemów ze wzrokiem narazie nie mam i widzę co napisałeś. Chciałem się jedynie upewnić czy tak samo jest w wersji oznaczonej literką F. A jeżeli chodzi o zaglądanie pod maskę to świąteczne dni wolę przeznaczyć na coś bardziej przyjemnego niż zaglądanie pod maskę samochodu.
Strona 1 z 1