NAPRAWA ZAMKA DRZWI 323f 1.5 95r. BA
Strona 1 z 1
Uszkodziła mi się wkładka od zamka drzwi od strony kierowcy. Po prostu nie mogę włożyć kluczyka.Może ktoś mi powie na czym polegała by naprawa, czy na wymianie samej wkładki, czy całego zamka i wymianie kluczyków. Nadmieniam że mam centralny zamek.A w ogóle to jak odkręcić klamkę i dostać się do zamka i wkładki.
-
jania54
da się naprawić sam mam tak samo w prawych drzwiach,musisz zdjąć boczek tapicerki ,następnie zobaczyć gdzie umiejscowiona jest klamka z zamkiem,
wymontowujesz wkładkę idziesz do serwisu gdzie dorabiają kluczyki do Aut dajesz im wkładkowe oni ci naprawią,
cena od 50-100,–
wymontowujesz wkładkę idziesz do serwisu gdzie dorabiają kluczyki do Aut dajesz im wkładkowe oni ci naprawią,
cena od 50-100,–
a u mnie znow zablokowal sie zamek od klapy. Mam na kluczyk i za cholere nie moge go przekrecic. Przed zima bylo ok, w zime sie zablokowalo (pewnie zamarzl) i nie chce pusicic nadal pomimo wlania wd40 do srodka :p
Jakies pomysly co moglo sie stac? ;p
Jakies pomysly co moglo sie stac? ;p
- Od: 20 sty 2009, 22:00
- Auto: Mazda 323P 98r Z5
Miałem identyczny problem niemoglem włożyć kluczyka do zamka w drzwiach kierowcy. Pomorodowałem się troche
a mianowicie trzeba zdjąć boczek drzwi, odkręcić klamke Jest na dwie nakrętki 10 ciężkie dojście ale daje rade. Następnie wypatroszyć zamek właściwy i na spokojnie go rozebrać. W moim przypadku po zimie ułamała się palstkiowa osłonka i drobny kawałek wpadł do środka i zablokował cały system zapadek. Wygrzebałem odłamek, wyczyściłem i nasmarowałem zamek, włożyłem spowrotem i śmiga jak nowy 

-
Spiralmind
Panowie – WD-40, chwila cierpliwości i manewru zamkniem od wewnątrz i wszystko pięknie działa
Też mi się po zimie nie chciał ruszyć zamek klapy bagażnika, zdjąłem tapicerkę klapy i poruszałem cięgnami od wewnątrz i się samo naprawiło
z Drzwiami kierowcy było to samo.
Strona 1 z 1