Słabe i nisko świecące światła...
Śiwatła mijania w Mazdzie to porażka. Ale na chłopski rozum – jeśli nie ma spadków napięć i żarówki są dobre, to światło przechodzi tylko przez soczewkę i na drodze ma tylko szybkę reflektora. Jeśli szybka jest czysta i niezaparowana, więc zostaje soczewa. Czy można kupić same soczewki nowe lub czy pasują ew. od innego auta, w którym nie wypalają się tak szybko? Pozdro.
- Od: 5 cze 2009, 20:25
- Auto: 626 GE 2.0 FS 116KM 1995r. + LPG KME Diego
Ja a tez bym był zainteresowany ta nprawą tego drucika dociskąjacego bo w mojej madzi mam to od czasu zakupu
-
oskosz
Takie pytanie do was którym pokrętłem regulować wysokośc świecenia świateł drogowych? Zamiast do przodu to świecą mi na jakies 20m i niezbyt dobrze oswietlaja droge gdy nie jest oświetlona.
Znalazłem cos takiego
http://www.club323f.com/?page_id=931
Ja bym nie powiedział ze swiatla mijania w 323f sa złe. Porazka to jest dopiero w Toyocie Avensis 2003-2008r tam jest w srodku tworzywo sztuczne a klosz z plastiku który matowieje, ba gniazda zarówek odpadaja i nie ma kompletnie swiatel mijania.
Znalazłem cos takiego
http://www.club323f.com/?page_id=931
Ja bym nie powiedział ze swiatla mijania w 323f sa złe. Porazka to jest dopiero w Toyocie Avensis 2003-2008r tam jest w srodku tworzywo sztuczne a klosz z plastiku który matowieje, ba gniazda zarówek odpadaja i nie ma kompletnie swiatel mijania.
- Od: 28 paź 2008, 10:13
- Auto: 1.Mazda 3 BL'10r. 2.0 Excl Plus BX,
Graphite Grey;
2.Mazda 6 GH'09r. 2.5 Sport, Radiant Ebony;
3.Mazda 323f BA'97r. 1.5 Silver Metalic
to ja już mam inny problem..
323f BA światła świecą za mocno, średnio co piąty włącza światła drogowe mijając się ze mną bo myśli że sam jade na drogowych...
może za mocne żarówki? no cóż wymieniłem na takie z reala, 11zł za 2 szt i dalej to samo, pojechałem na przegląd, wszystko dobrze ustwione
A... i jeszcze powiem wam że nigdy nie jeżdże 323 na drogowych bo mijania mam tak mocne że drogowe oświetlają tylko troche góre
323f BA światła świecą za mocno, średnio co piąty włącza światła drogowe mijając się ze mną bo myśli że sam jade na drogowych...
może za mocne żarówki? no cóż wymieniłem na takie z reala, 11zł za 2 szt i dalej to samo, pojechałem na przegląd, wszystko dobrze ustwione
A... i jeszcze powiem wam że nigdy nie jeżdże 323 na drogowych bo mijania mam tak mocne że drogowe oświetlają tylko troche góre
- Od: 23 paź 2009, 19:52
- Auto: 323F 96r 1.5
ciekawe co tu piszesz....
Może faktycznie trzebabby podregulować światełka.
Ja widze różnicę pomiędzy soczewka a długimi i to duuuużą.
Moze masz xenony i nie wiesz
Może faktycznie trzebabby podregulować światełka.
Ja widze różnicę pomiędzy soczewka a długimi i to duuuużą.
Moze masz xenony i nie wiesz
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
Od kiedy wymieniłem tylne amorki tył się podniósł, i naprawde według mnie świecą b. nisko. Na stacji kontrolnej było ok ale muszę zrobić tak jak mówi oregano ustawić w pozycji 1
Teraz też mam 80W, tyle że na mokrym asfalcie ich biała poświata – nie sprawdza się.
Wcześniej stosowałem +150% (Osramy i Philipsy) również po roku padały.Jeśli tak liczyć to lepiej kupić "zenony" z Allegro. Koszty się zwrócą, tylko nie przesadzać z Kelwinami, bo potem zbiera się mandaty.
Chyba w soczewkach mazdy – xenon, mimo że nielegalny jest jedynym rozwiązaniem.
Teraz kiedy doświetlam sobie drogę długimi, wcale nie jest bezpieczniej i nie zawsze możliwe jest ich włączenie. Zobaczyć na poboczu pieszego tuż przed maską nie jest przyjemnym uczuciem ;/
Teraz też mam 80W, tyle że na mokrym asfalcie ich biała poświata – nie sprawdza się.
Wcześniej stosowałem +150% (Osramy i Philipsy) również po roku padały.Jeśli tak liczyć to lepiej kupić "zenony" z Allegro. Koszty się zwrócą, tylko nie przesadzać z Kelwinami, bo potem zbiera się mandaty.
Chyba w soczewkach mazdy – xenon, mimo że nielegalny jest jedynym rozwiązaniem.
Teraz kiedy doświetlam sobie drogę długimi, wcale nie jest bezpieczniej i nie zawsze możliwe jest ich włączenie. Zobaczyć na poboczu pieszego tuż przed maską nie jest przyjemnym uczuciem ;/
- Od: 28 lut 2007, 16:24
- Auto: MAZDA 6 GJ 2.5 2016
MAZDA 6 GH 2.0 2009 MAZDA 323F BA 1.5 1996
borys ma racje. Pojedź najpierw na stacje diagnostyczną i niech wyregulują Ci światła (koszt niewielki). A jak to nie pomoże to wymień żarówki. Ja osobiście polecam Ci H1 Philipsa VisionPlus +50% światła (ja zakupiłem 2 żaróweczki za 42zł chyba) Efekt nie do poznania. Powdzenia
- Od: 8 lis 2009, 15:51
- Auto: Mazda 323F BA 98r Z5
tart ---> Nie dało by rady kiedyś przy okazji zrobić foto nocą jak świeca Ci teraz światła na tych żarówkach?
Czy opłaca się czyścic (polerować) z zewnątrz tylko klosze? Jak tak to znacie jakiś preparat godny polecenia?
Czy opłaca się czyścic (polerować) z zewnątrz tylko klosze? Jak tak to znacie jakiś preparat godny polecenia?
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
ok nie ma problemu mogę zrobić fotkę, tylko niestety będzie to zdjęcie z fona bo aparat mam w tej chwili w naprawie, chyba że chcesz poczekać parę dni. Jeśli zależy Ci na czasie to mogę zrobić dziś zdjęcie ale jak wspomniałem fonem
- Od: 8 lis 2009, 15:51
- Auto: Mazda 323F BA 98r Z5
tzn. Jak możesz je zrobić tak o przy okazji idąc do auta to zrób fonem, a jak masz specjalnie ubierać się i lecieć na parking to poczekam
bo przymierzam się do zakupu ale nie zbawi mnie kilka dni 
no jakbys mogl to drzwifrontowe@wp.pl
teraz pytanie bo chyba nie doczytałem dokładnie twoich postów. Ja mam cetke, a wy w fkach macie chyba te soczewki ksenonowe?
Chyba te żarówki nie siada mi do cetki a światła mijania? Co polecasz?
p.s
dzieki bardzo za zdjecia.
Chyba te żarówki nie siada mi do cetki a światła mijania? Co polecasz?
p.s
dzieki bardzo za zdjecia.
nie wiem na ile wierzyć ale według strony http://www.lighting.philips.com/pl_pl/consumer/carlighting/1_car_lighting/car_which_lamp_to_buy.php?main=pl_pl_consumer_lighting&parent=89083467512&id=pl_pl_car_lighting&lang=pl do mojej (95r) są H3 a po (96) są H1.
Wszystko obcykam w weekend.
Wszystko obcykam w weekend.