Wycieraczki do szyb
Strona 1 z 1
Wystarczy udać się do sklepu typu Geant (ja tam kupuje wycieraczki bo mają dobre ceny) i sprawdzić na opakowaniu np. Boscha (z tyłu są modele aut i roczniki) a wymiary na opakowaniu... A pytasz z ciekawości czy chcesz kupić, bo jak jesteś na kupnie to polecam Boschowskie wg mnie są bardzo dobre, dobrze zbierają i nie piszczą na szybie... Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 16 lip 2005, 19:38 przez Beegees, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 13 lip 2005, 19:52
- Auto: Mazda 323 C 1.5 16V 1998
Witam,
"mechanizm" piora najlepszy Bosch, Valeo. Jest na tyle dobry, ze go wymieniam co kilka grubych lat a co roku okolo tylko "gumki" same. Polecam grafitowe gumki uniwersalne ze stacji Aral albo Lotos- maja dobre, sprawdzilem. Nie piszcza, dobrze scieraja, wymiar maja uniwersalny- docinasz sobie. I za komplet na caly samochod wychodzi kolo 10zl.
Za komplet Boscha, nawet w hipermarkecie zaplacisz minimum kilkadziesiat zlotych. Wiec jesli masz mechanizm piora w porzadku to kup gumki na stacji i bedzie ok.
pozdrawiam
"mechanizm" piora najlepszy Bosch, Valeo. Jest na tyle dobry, ze go wymieniam co kilka grubych lat a co roku okolo tylko "gumki" same. Polecam grafitowe gumki uniwersalne ze stacji Aral albo Lotos- maja dobre, sprawdzilem. Nie piszcza, dobrze scieraja, wymiar maja uniwersalny- docinasz sobie. I za komplet na caly samochod wychodzi kolo 10zl.
pozdrawiam
WOZI
A czy ktoś wyczaił może jakiej firmy wycieraczki kupić (albo jaki model) żeby te plastikowe zatrzaski łączące pióro wycieraczki z jego ramieniem pasowały do Mazd? Bo ja kupiłem Championa, firma dobra, model widnieje w spisie ale zatrzaski nie pasują. Zostawiłem stare. W Civicu miałem ten sam problem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Od: 24 kwi 2005, 18:09
- Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99
no właśnie kto to pamięta ale napewno są dwa wymiary tj. jedna jest dłuższa od 2 i tak ma być
ja kupowałem norau (chyba tak to się pisze ) i tam sprzedawca poczytał w katalogach i wyszukał mi odpowiednie wycieraczki, które oczywiście idealnie pasują i z montażem nie było problemu
p.s. nazywaj temat poprawnie
p.s. nazywaj temat poprawnie
Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
dokładnie to 495 mm i 530 mm
MADZIA I CHCE SIĘ ŻYĆ
- Od: 13 paź 2004, 13:59
- Auto: 323F BA 1.5 96
Piotr Wozniak napisał(a):Polecam grafitowe gumki uniwersalne ze stacji Aral albo Lotos- maja dobre, sprawdzilem
Ja z kolei odradzam wycieraczki boscha, po jednej zimie nadawaly sie do wyrzucenia.
Polecam Valeo które się świetnie trzymają i starczają na zdecydowanie dłużej (do czasu aż wleciał w nie jastrząb i lewa wycieraczka rozpadła się na części pierwsze)
Tez mam obecnie Valeo ,faktycznie Marek masz rację .....marek napisał(a):Polecam Valeo które się świetnie trzymają
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
a my mamy grafitowe i są super a co do boscha to fakt że są do d..........
MADZIA I CHCE SIĘ ŻYĆ
- Od: 13 paź 2004, 13:59
- Auto: 323F BA 1.5 96
Ja tam już w trzecim autku używam boscha i jestem zadowolony fakt że nie miałem nigdy valeo może są faktycznie lepsze ale że boschowskie są do d... to lekka przesada bo bardzo dobrze zbierają nie wydając z siebie żadnych dziwnych dźwięków w kontakcie z szybą ... no ale jak tak te valeo zachwalacie to chyba będe zmuszony je zakupić następnym razem
zobaczymy jaka to rewelacja pozdrawiam
Zakupiłem wycieraczki Valeo tak jak sugerowaliście (cena 16 euro) – no i faktycznie zbierają rewelacyjnie nie wydając z siebie przykrych odgłosów czyli spełniają swoje zadanie, a co do żywotności to czas pokaże...
marek napisał(a):Ja z kolei odradzam wycieraczki boscha, po jednej zimie nadawaly sie do wyrzucenia.
Zgadzam się w zupełności!!! To już kolejna osoba, która pisze tak o boschu. Kupiłem nówki za 80zł za kpt., na początku faktycznie sprawowały się fantastycznie, jednak po zimie złom i w dodatku przez moją nie uwagę porysowały szybę, gdyż nie zdążyłem ich w porę wymienić! Teraz mam mot-gum i pracują tak samo niż wielokrotnie droższy bosch... Nie wiem jak to jest z valeo, ale musze przetestować je, bo czytałem same dobre opinie
Z miłości do japonek...
- Od: 22 lut 2009, 13:33
- Auto: Mazda 323c BA 95' 1.5 16V,
Mazda 3 BK 2005r 1.6 MZR
530 i 475(bosch) 480(valeo) a podany wymiar 450 będzie moim zdaniem zbyt krótki, założyłem 450 i nie zbiera na środku między wycieraczkami za dobrze i woda rozpryskuje się po szybie od strony pasażera!!
Z miłości do japonek...
- Od: 22 lut 2009, 13:33
- Auto: Mazda 323c BA 95' 1.5 16V,
Mazda 3 BK 2005r 1.6 MZR
Strona 1 z 1