Witam,
czeka mnie wymiana błotnika przedniego lewego w mazdzie 323C. Czy poradze sobie sam z wymiana? Co trzeba sciagac aby go wymienic?
Wymiana błotnika lewy przód 323c
Strona 1 z 1
spokojnie sobie sam sobie poradzisz. sam ściągałem i zakładałem z powrotem. kwestia odkręcenia kilku śrub i demontażu nadkola, może też przednią lampę trzeba wyjąć (nie pamiętam dokładnie, ale chyba w błotnik wchodzi bolec od lampy). odepnij najpierw nadkole, które jest spinkami przymocowane do błotnika. odepnij grill od błotnika (jedna spinka). zdemontuj chlapacz, odkręć chyba 2 śruby mocujące błotnik od dołu. następna śruba jest przy zawiasie drzwi, chyba 4 na krawędzi górnej błotnika i jeszcze 2 od strony wewnętrznej w okolicach reflektora. aha, jedną jeszcze jest zderzak przymocowany. wydaje mi się, że to mniej więcej tak wygląda. jeśli coś pominąłem, to sam zobaczysz co jeszcze odkręcić. jedyny problem mogą sprawić zapieczone śruby, to posikasz jakimś penetratorem w spraju. montaż też bez problemu, wszystko odwrotnie, tylko nie przykręcaj od razu śrub na maxa, żeby dobrze spasować błotnik z resztą, bo jak źle włożysz, to będziesz miał szpary nierówne, albo drzwi będą obcierać przy otwieraniu. powodzenia
póki co, niczego nie szukam...
- Od: 31 maja 2007, 15:09
- Auto: 626 GF FS 136KM
trzeba odkrecic nadkole, lampę, gril, kilka srub zderzaka po lewej stronie – montarz odwrotny
filozofii w tym niema, jednak uważaj by nie porysowac śrub mobujacych błotnik w gornej rynience – będzie to potem nieestetycznie wyglądalo
filozofii w tym niema, jednak uważaj by nie porysowac śrub mobujacych błotnik w gornej rynience – będzie to potem nieestetycznie wyglądalo
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Strona 1 z 1