Problem z mechanizmem elektrycznych szyb.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez missiako » 2 sie 2009, 11:24

Witam.

Jak w temacie-nie działa mi szyba od strony kierowcy (od pasażera wszystko jest ok), na początku myślałem że to sterownik więc kupiłem nowy ale dalej nie działa. Kiedy próbuje opuścić lub podnieść szybę nic się nie dzieję ale kontrolki na desce przygasają delikatnie czyli prąd idzie a po 2-3 sek słychać takie ciche tyknięcie w sterowniku (coś jakby jakiś mały bezpiecznik tam wybijał) i kontrolki w tym samym momencie świecą normalnie.
Dodam że silniczek (tak mi się wydaje że to silnik-wewnątrz są magnesy i uzwojenie na wałku) przedstawiony na poniższym zdjęciu mocno się grzeje po chwili. Kiedy odkręciłem ten silniczek i przeczyściłem go w środku szyba działała przez kilka minut a później znów to samo i tak nie działa już od 3 tyg (cały czas wybija).

Obrazek

Co to może być i jak to naprawić?

Pytanie do elektryków-jak można naprawić lub zregenerować (przewinąć?) ten silnik?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam :)
Forumowicz

Od: 30 gru 2008, 14:13
Auto: 323F BA 1.5 16v 1998 r

Postprzez świeżak » 2 sie 2009, 18:28

Tego się nie naprawia, tylko kupuje nowy silniczek.
Pozdro!
www.forum.323-klub.pl/

zapraszam na forum ;)
Forumowicz

Od: 15 wrz 2008, 11:10
Auto: M3 BL `12

Postprzez missiako » 4 sie 2009, 13:51

Ale można doku;ić tylko tę część zaznaczoną na zdjęciu powyżej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Pozycjonowanie Tarnów i nie tylko!
Forumowicz

Od: 30 gru 2008, 14:13
Auto: 323F BA 1.5 16v 1998 r

Postprzez świeżak » 4 sie 2009, 19:56

Nie wiem czy na allegro będzie ktoś chciał sprzedać tylko silniczek;) Cały mechanizm możesz kupić już od 70 zł.. wejdź do działu "Sprzedam" na forum i porozglądaj się, bo może ktoś ma do sprzedania właśnie.
Pozdrawiam!
www.forum.323-klub.pl/

zapraszam na forum ;)
Forumowicz

Od: 15 wrz 2008, 11:10
Auto: M3 BL `12