Pęknieta Przednia Szyba -Jeździć czy Wymiana
Strona 1 z 1
Witam , dziś zauważyłem peknięcie ,idzie od prawdo rogu 2-4 cm nad podszybiem długości ok 13-16cm.
Nie ma śladu po kamieniu , czy mozna jeździć czym grozi jazda z taką szybą ?
Nie ma śladu po kamieniu , czy mozna jeździć czym grozi jazda z taką szybą ?
jeździć można, ale grozi powiększaniem się pęknięcia, no i na pewno nie przejdzie przeglądu.
Nie wiem, czy policja nie będzie chciała Cię uraczyć mandatem, ale chyba tak
Nie wiem, czy policja nie będzie chciała Cię uraczyć mandatem, ale chyba tak
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
można wykupić ubezpieczenie wszstkich szyb ok 60 zł.Jest temat na forum.
cos mi sie kojarzy ze chyba 200zł jest ,ale nie jestem pewien.
seetak napisał(a):Nie wiem, czy policja nie będzie chciała Cię uraczyć mandatem, ale chyba tak
cos mi sie kojarzy ze chyba 200zł jest ,ale nie jestem pewien.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
marcin255 napisał(a):czym grozi jazda z taką szybą ?
Niczym oprócz zabrania dowodu przy pierwszej kontroli
marcin255 napisał(a):uuuuuu to kicha 500 zł w plecy ysz
Do BG płaciłem 280 z wymianą. BA taka droga ?
Niby tylko 60 zeta, ale co rok
Lukano napisał(a):Niby tylko 60 zeta, ale co rok W życiu raz zmieniałem szybę. Gość zepchnął do rowu, po drodze skosiłem znak, a na koniec kolega zza wschodniej granicy zbiegł z miejsca wypadku.
My ubezpieczamy z tym auta od dwóch lat i już w trzech autach skorzystaliśmy
Szyby mozna poszukać używanej na allegro (może ktoś w okolicy akurat sprzedaje), wtedy za 150-250 + montaż masz oryginalną często
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Lukano napisał(a):marcin255 napisał(a):czym grozi jazda z taką szybą ?
Niczym oprócz zabrania dowodu przy pierwszej kontrolimarcin255 napisał(a):uuuuuu to kicha 500 zł w plecy ysz
Do BG płaciłem 280 z wymianą. BA taka droga ?
Niby tylko 60 zeta, ale co rokW życiu raz zmieniałem szybę. Gość zepchnął do rowu, po drodze skosiłem znak, a na koniec kolega zza wschodniej granicy zbiegł z miejsca wypadku.
Ja też w swojej padace zapłaciłem 450 z (autoszyby jaan 350 szyba +100zł montaż)
- Od: 5 maja 2006, 17:00
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD 2002
Tak ale ja chcę Pilkingtona 403 zł + 100 wymiana .Nordglass widziałem dzis u kupla po roku -masakra dziurek a dziurek na mojej 11 letniej nie ma takich
Kurcze dla mnie wstawili Nordgladssa. A tak dobrze na stronie firmowej opisywali tą szybę.marcin255 napisał(a):Tak ale ja chcę Pilkingtona 403 zł + 100 wymiana .Nordglass widziałem dzis u kupla po roku -masakra dziurek a dziurek na mojej 11 letniej nie ma takich
- Od: 5 maja 2006, 17:00
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD 2002
no i wymieniona lżej o 550 zł ? Pilkington
Ps . co myślicie o tej naklejce na szybie -fotka niżej nakleić ponownie czy za bardzo extrawagancko
wyglada ?
Ewentualnie co zrobic aby słoneczko nie waliło po gałach. Pasek przeciwsłoneczny próbowałem wkleic ale porażka
Ps . co myślicie o tej naklejce na szybie -fotka niżej nakleić ponownie czy za bardzo extrawagancko
Ewentualnie co zrobic aby słoneczko nie waliło po gałach. Pasek przeciwsłoneczny próbowałem wkleic ale porażka
Proponowana NordGlass była całkiem biała , a Pilkington zielonkawa , dziwnie cienka i lekka ta NordGlass.
Ale tak jak wszystko rzecz gustu ,sam miałem wstawić ale jak zobaczyłem u kumpla po roku to moja ori. ideał po 11 latach
Ale tak jak wszystko rzecz gustu ,sam miałem wstawić ale jak zobaczyłem u kumpla po roku to moja ori. ideał po 11 latach
Strona 1 z 1