oslona silnika
Strona 1 z 1
w 1,5 byly jednak nieosłaniały one do końca całego silnika – miska olejowa była nawierzchu
te osłony latwo pozna ponieważ patrząc na auto z dużej odległości widac jak odstają one do dołu
te osłony latwo pozna ponieważ patrząc na auto z dużej odległości widac jak odstają one do dołu
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Beny napisał(a): na forum,allegro
szukałam i pytałam totalny brak. Czy one tak często odpinają się i gubią pod naporem wiatru?
Dlatego chcę ją założyć , że wczoraj jadąc przestraszyłam się jak z pod maski wydobywała się biała para , myślałam że coś nie tak z ukłanem chłodzenia , ale jak się okazało wjechałam w głęboką kałużę po ulewie. Woda miała kontakt z gorącym silnikiem i to było efektem mojego strachu. Może osłona pomoże?
- Od: 23 mar 2009, 10:40
- Auto: Mazda 323F (BA) 1,5/Z5/96r.
Tak jak pisał kolega powyżej, w autach z silnikiem 1,5 komora od dołu jest nieosłonięta. Są tylko dwie osłony z cienkiego tworzywa montowane śrubami od strony przedniego zderzaka. Ja tak mam i nigdy nie miałem problemu z wlewającą się wodą...
- Od: 4 cze 2008, 19:51
- Auto: 323F BA 1,5 Z5 '97
Mi jedna osłona odstaje dość sporo i tak jak napisał luki88 z dalszej odległości ją widać, chociaż u mnie nawet już z dwóch metrów jest widoczna:D Ale nie zawadza mi więc ją zostawiam:D
www.forum.323-klub.pl/
zapraszam na forum ;)
zapraszam na forum ;)
- Od: 15 wrz 2008, 11:10
- Auto: M3 BL `12
Te półosłony w Z5 zasłaniają pól komory silnika aż do miski olejowej i bardzo dobrze spełniają zadanie poza tym poprawiają estetykę komory silnika. A to że wystają łatwo zniwelować wystarczy luźne końce złapać taśmami ZIP i przymocować do jakichś elementów wyżej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
novell napisał(a):Wydaje mi się, że one odstają od temperatury
też tak myślę
novell napisał(a):rozwiązanie jest proste...Dokładka GT
dobry pomysl tylko troszkę kosztowny
ps. pracuje w hurtowni z częściami i cokawałek przymierzam dokladki od różnych samochodów do mazdy i jaknarazie wygrywa z astry g lub listwa zderzaka z vw bory
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
- Od: 17 gru 2008, 22:43
- Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r
Strona 1 z 1