przy okazji: opłaca się kupić dokładki zderzaka tylnego ORYGINALNE dwie za 60zł komplet z demontażu z anglika? Bo mam okazję kupić, ale nie wiem czy się opłaca 60zł za dwie dać
Podgrzewanie foteli?
Strona 1 z 1
Witam. Ostatnio zakładałem pokrowce na fotele (i wyjąłem fotele co by było wygodniej) i zauważyłem, że mam podciągniętą z fotela jakąś wtyczkę + do fotela podciągnięty nawiew. Mam tak w obu przednich fotelach. To normalne? Dałoby się to jakoś uruchomić? Jak tak to gdzie powinien być włącznik? A jak nie, to do czego ten kabel? Moja madzia to dokładnie 323F BA 98R 1.5 16V DOHC i na naklejce w drzwiach dodatkowo pisze Special Edition GLX (na nadkolach przednich mam napisy GLX). Kolorek mam jak w tej edycji specjalnej z jasną skórą, ale skóry nie ma
przy okazji: opłaca się kupić dokładki zderzaka tylnego ORYGINALNE dwie za 60zł komplet z demontażu z anglika? Bo mam okazję kupić, ale nie wiem czy się opłaca 60zł za dwie dać

A kabelek to jest na podłodze zakończony kostką czy wychodzi z fotela? Bo wszystkie mazdy z modelu 323F BA mają pociągniętą gotową instalację do podgrzewania foteli, tylko że żadna chyba fabrycznie nie miała podgrzewania. Nawet koło lewarka hamulca ręcznego są zaślepki takie prostokątne, w miejsce których można zainstalować wyłączniki podgrzewanych foteli. Takie ogrzewanko można samemu sobie zrobić, wystarczy zakupić maty grzewcze i włożyć pod tapicerkę. A nawiew pod przednimi fotelami to dmucha na nogi pasażerom z tyłu 
- Od: 19 wrz 2008, 19:51
- Auto: 323F BA 1,5 98' SE
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
jasne bo to towar deficytowy:P
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
To ja się spytam o białą i niebieską kostkę w BG pod fotelami,wie ktoś do czego to to?Niebieską dzisiaj jak odkurzałem to wyciągnełem 

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Koledzy a powiecie mi jak te chlapacze (dokłądki tylnego zderzaka) zamontować? Czy na śruby czy jak? I jak na śruby to jak je przykręcić (gdzie konkretnie)?
Na śrubki oraz plastikowe śrubki/klipsy. Poproś sprzedawce aby dorzucił do paczki te elementy. O ile pamiętam to jest przykręcone na trzy śrubki. Jak przyłożysz te chlapacze do zderzaka to od razu będziesz wiedział gdzie to założyć.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Nie mam możliwości poprosić, bo już wysłał
No chyba że jest na tyle pomysłowy, że to dorzuci do kompletu.
A czym zamaskować śrubki jak już je przykręcę?
Jak to pomalować pod kolor? Zedrzeć ten lakier papierem ściernym, nałożyć podkład i lakierować czy tylko zmatowić ten lakier i lakierować?
A czym zamaskować śrubki jak już je przykręcę?
Jak to pomalować pod kolor? Zedrzeć ten lakier papierem ściernym, nałożyć podkład i lakierować czy tylko zmatowić ten lakier i lakierować?
Gdyby nie to że muszę nabić klimę bo nie działa i zapłacić za dokładki tylne i za lakier żeby je pomalować to bym sobie zamontował te maty grzewcze
Ale dobrze wiedzieć, że się da to zrobić, może w przyszłości się uruchomi? 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Możesz sobie założyć w ASO (ktoś z 323 klubu miał u siebie założone, jak się pytałem to bodajże 600zł od jednego fotela) albo możesz sobie sam założyć, wtedy kupujesz coś mniej więcej takiego
http://allegro.pl/mata-grzewcza-fotela- ... 62202.html – wziąłem pierwszą lepszą matę, żeby nie było – do tego oryginalny włącznik by się przydał z ASO, później by trzeba to jakoś połączyć (pod fotelem powinna być kostka i w tunelu środkowym pod zaślepkami też są kostki) i powinno działać, chyba że coś pominąłem 

luki_92_92 napisał(a):Witam. Ostatnio zakładałem pokrowce na fotele (i wyjąłem fotele co by było wygodniej) i zauważyłem, że mam podciągniętą z fotela jakąś wtyczkę + do fotela podciągnięty nawiew. Mam tak w obu przednich fotelach. To normalne? Dałoby się to jakoś uruchomić? Jak tak to gdzie powinien być włącznik? A jak nie, to do czego ten kabel? Moja madzia to dokładnie 323F BA 98R 1.5 16V DOHC i na naklejce w drzwiach dodatkowo pisze Special Edition GLX (na nadkolach przednich mam napisy GLX). Kolorek mam jak w tej edycji specjalnej z jasną skórą, ale skóry nie ma![]()
a tak trochę z innej beczki...gdzie nabyłeś pokrowce pasujące do foteli naszej mazdy. Swojego czasu kupiłem fajne pokrowce jednak w ogóle nie pasowały. Na szczęście udało się je odsprzedać...
jacek ;) -->mazda 323F BA 1.5 96r.-->
- Od: 24 cze 2010, 11:31
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 96r.
Strona 1 z 1