Problem z włącznikem świateł mijania
Strona 1 z 1
Witam. Tak jak w temacie mam problem z włącznikiem świateł. Chcę się zapytac,czy da się go w jakis sposób rozebrać? kabel idący własnie od tego włącznika poluzowal się,albo ułamal wśrodku,tak że czasem przy włączaniu kierunków światła gasna i dopiero jak poruszę kabelek znów sie zapalają. da sie to jakos zrobic bez koniecznosci wymiany?
- Od: 20 lis 2008, 20:44
- Auto: 323f 1.5 BA 1995r.
rza99...mialem dokładnie to samo. Kabelek był lekko uszkodzony i następowało wyłączanie się świateł. W ruch poszła taśma izolacyjna....i po klopocie.
Musisz rorebrać osłonę kolumny kierowniczej....i wówczas dostaniesz się do kabli. Nie powinno być z tym kłopotu. To ten kabelek zaznaczony na fotce.

Musisz rorebrać osłonę kolumny kierowniczej....i wówczas dostaniesz się do kabli. Nie powinno być z tym kłopotu. To ten kabelek zaznaczony na fotce.

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
podepne sie pot temat.mial ktos problem ze swiatlami drogowymi??gdy je wlaczam to pala sie tylko postojowki(rozlacza mijania i powinien wlaczyc drogowe,a nie chce).na mruganie drogowe dzialaja.rozbieralem caly mechanizm,podoginalem blaszki i dzialalo jakis czas.teraz znowu nie mam drogowych.mial ktos taki problem i wie jak to rozwiazac??
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
farciarz
tak wiem, doszedłem do tego,ale problem znajduje się w samym przełączniku. Tez myslalem,ze bedzie on głębiej,ale gdy rozebralem kolumne kierownicy, okazało się,że gdy ruszam kabelkiem w miejscu gdzie on wchodzi w dzwignie kierunków, wted migaja światła mijania. Chodzi mi czy mozna rozebrac samą dzwignie kierunkowskazów,bo tam na jej czubku znajduje się włącznik światel
znaczy czy jakos sie ją rozkręca,bo nie chce połamać,a moze ktos juz cos takiego wyczyniał 
tak wiem, doszedłem do tego,ale problem znajduje się w samym przełączniku. Tez myslalem,ze bedzie on głębiej,ale gdy rozebralem kolumne kierownicy, okazało się,że gdy ruszam kabelkiem w miejscu gdzie on wchodzi w dzwignie kierunków, wted migaja światła mijania. Chodzi mi czy mozna rozebrac samą dzwignie kierunkowskazów,bo tam na jej czubku znajduje się włącznik światel
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
własnie sprawdzilem jeszcze raz przewody i czarny przewód z wiązki która wchodzi w dzwignie kierunków i idzie do włącznika światel odłamał się od samego włącznika,wiec w gre wchodzi albo wymiana przełącznika zespolonego,albo rozebranie samego włącznika
Albo jeszcze jedno w dodatku wygodne rozwiązanie tzn zamontowanie automatycznego włącznika świateł choćby najprostszego aby z dwoma przekaźnikami.
I wygodne to i nie trzeba ingerować i niszczyć włącznika.
Pozdrawiam
I wygodne to i nie trzeba ingerować i niszczyć włącznika.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
Problem rozwiązany
wymieniłem sam włącznik. Nie wiem czemu,ale na allegro była tylko jedna aukcja:
http://allegro.pl/item620776373_mazda_6 ... _nowy.html
a reszta to przełączniki zespolone
które znacznie wiecej kosztują ;/
Zestaw który nabyłem był oryginalny,nowy i zawierał wszystko co jest potrzebne łącznie ze smarem i ochronną gąbką na wiązkę
Ogólnie koszt 26zł
+ 3h zabawy przy rozmontowaniu kolumny kierowniczej 

a reszta to przełączniki zespolone
Zestaw który nabyłem był oryginalny,nowy i zawierał wszystko co jest potrzebne łącznie ze smarem i ochronną gąbką na wiązkę

Ogólnie koszt 26zł
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Strona 1 z 1