Witam
Mam problem z anteną – silnik działa ale antena siedzi w miejscu, chcę zobaczyć co sie dzieje, widziałem na forum że da się tam dostać ale ja jakoś nie mogę – poodpinałem te klipsy przypinające boczną sciankę wewnętrzną w bagażniku i dalej dzieś siedzi...
Mam ciągnąc na siłę ? Czy coś przegapiłem? Nie chcę tego rozwalić ;–/
Proszę więc o pomoc
Jak dostać się do anteny
Strona 1 z 1
Najpierw odpinasz plastik, który znajduje się z tyłu, potem dopiero te z boku. Nie zapomnij o wypięciu lampki!
http://www.club323f.com/ba/guides/boot_panel/boot_panel.php
Ten tylny plastik musisz wyciągać z dużą siłą, ale mimo wszystko z wyczuciem. Na początku może Ci się wydawać, że nie wychodzi, ale pójdzie.
http://www.club323f.com/ba/guides/boot_panel/boot_panel.php
Ten tylny plastik musisz wyciągać z dużą siłą, ale mimo wszystko z wyczuciem. Na początku może Ci się wydawać, że nie wychodzi, ale pójdzie.
- Od: 17 gru 2008, 22:43
- Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r
1. Zdejmujesz zaślepkę przy zamku tylnej klapy.
2. Wyciągasz plastik przy tym zamku (ciągniesz do góry, trzyma również na dnie bagażnika, więc uważaj żeby nie połamać)
3. Zdejmujesz prawy boczek bagażnika ( odrywasz po kawałku, aby wyjąć całość musiałem złożyć prawą połowę kanapy
A potem o wpięciu z powrotem.
Z opisu wynika,że prawdopodobnie masz zgięty bat anteny.
Miałem to samo kupiłem drugą w której też się zgiął. Teraz mam założoną zwykłą ze wzmacniaczem antenowym wpiętym w instalację. Działa w 100 % i nie mam problemów
2. Wyciągasz plastik przy tym zamku (ciągniesz do góry, trzyma również na dnie bagażnika, więc uważaj żeby nie połamać)
3. Zdejmujesz prawy boczek bagażnika ( odrywasz po kawałku, aby wyjąć całość musiałem złożyć prawą połowę kanapy
!!!!!!!!!!!!!!Gandziej napisał(a):Nie zapomnij o wypięciu lampki!
A potem o wpięciu z powrotem.
Z opisu wynika,że prawdopodobnie masz zgięty bat anteny.
Miałem to samo kupiłem drugą w której też się zgiął. Teraz mam założoną zwykłą ze wzmacniaczem antenowym wpiętym w instalację. Działa w 100 % i nie mam problemów
Jestem magiem posługuję się fragiem 
- Od: 6 sty 2008, 15:58
- Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot
trzeba zdemontować bok oparcia kanapy bo pod nim oryginalnie jest kołek albo nawet dwa które trzymają plastik bagażnika. Żeby ściągnąć ten 'bok' oparcia trzeba wyciągnąć siedzisko i odkręcić śrubę która go trzyma, po czym pociągnąć do góry.
- Od: 3 paź 2007, 11:50
- Auto: Prelude BB9
Strona 1 z 1