Jak dostać się do anteny

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez fotoGRAFIK » 14 kwi 2009, 10:41

Witam

Mam problem z anteną – silnik działa ale antena siedzi w miejscu, chcę zobaczyć co sie dzieje, widziałem na forum że da się tam dostać ale ja jakoś nie mogę – poodpinałem te klipsy przypinające boczną sciankę wewnętrzną w bagażniku i dalej dzieś siedzi...

Mam ciągnąc na siłę ? Czy coś przegapiłem? Nie chcę tego rozwalić ;–/

Proszę więc o pomoc
fotoGRAFIK

Postprzez Gandziej » 14 kwi 2009, 10:43

Najpierw odpinasz plastik, który znajduje się z tyłu, potem dopiero te z boku. Nie zapomnij o wypięciu lampki!
http://www.club323f.com/ba/guides/boot_panel/boot_panel.php
Ten tylny plastik musisz wyciągać z dużą siłą, ale mimo wszystko z wyczuciem. Na początku może Ci się wydawać, że nie wychodzi, ale pójdzie.
Forumowicz

Od: 17 gru 2008, 22:43
Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r

Postprzez yoshiwwy » 14 kwi 2009, 21:14

1. Zdejmujesz zaślepkę przy zamku tylnej klapy.
2. Wyciągasz plastik przy tym zamku (ciągniesz do góry, trzyma również na dnie bagażnika, więc uważaj żeby nie połamać)
3. Zdejmujesz prawy boczek bagażnika ( odrywasz po kawałku, aby wyjąć całość musiałem złożyć prawą połowę kanapy
Gandziej napisał(a):Nie zapomnij o wypięciu lampki!
!!!!!!!!!!!!!!
A potem o wpięciu z powrotem. ;)
Z opisu wynika,że prawdopodobnie masz zgięty bat anteny.
Miałem to samo kupiłem drugą w której też się zgiął. Teraz mam założoną zwykłą ze wzmacniaczem antenowym wpiętym w instalację. Działa w 100 % i nie mam problemów :P
Jestem magiem posługuję się fragiem :)
Forumowicz

Od: 6 sty 2008, 15:58
Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot

Postprzez marcus_87 » 14 kwi 2009, 21:20

trzeba zdemontować bok oparcia kanapy bo pod nim oryginalnie jest kołek albo nawet dwa które trzymają plastik bagażnika. Żeby ściągnąć ten 'bok' oparcia trzeba wyciągnąć siedzisko i odkręcić śrubę która go trzyma, po czym pociągnąć do góry.
Forumowicz

Od: 3 paź 2007, 11:50
Auto: Prelude BB9

Postprzez cinekvip » 14 kwi 2009, 21:41

ogolnie to te plastiki sa jakies twarde w tych mazdach i trzeba na nie uwazac
Początkujący

Od: 17 paź 2008, 22:31
Auto: 323f 1.5