Montaż automatycznego domykania szyb – relacja

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez gregorius 323 F » 5 kwi 2009, 00:48

Dokonałem tego <jupi>
Zamontowane sterowanie testronik na cztery drzwi.
Złączka w drzwiach to jakaś masakra <glupek2>
Wyobraźcie sobie że po 20 min walki z tą kostką w akcie desperacji w ciągu 10 min zdjąłem całe drzwi z zawiasami i dopiero wtedy zakumałem gdzie te spinki hahaha
Rzeczywiście można wykorzystać wolne przewody te które zostają od kostki klawisza door lock jak się ma zaślepke w tym miejscu bo mało jest wolnych pinów w złączu żeby to wiercić.

Większość przewodów jest już w drzwiach a cała robota wg schematu czysta przyjemność.

Jestem w temacie na świeżo więc jak coś to pytać.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
Forumowicz

Od: 14 lis 2008, 13:03
Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5

Postprzez Erix » 5 kwi 2009, 13:49

No więc jak pisałem wcześniej doszedłem do tej kostki, walczyłem z tym z 30min i lipa, nie mogę tego wyciągnać, prędzej bym sciągnął drzwi niż tą kostke.

Obrazek

moze obrazkowo mi ktoś wskaże co wciskać / ściskać / ciągnać itd itp
Dobry bajer pół sukcesu :)
Forumowicz

Od: 28 lip 2007, 16:46
Auto: Mazda 6 GY 2.0 CD

Postprzez bartekdw » 8 kwi 2009, 16:53

wczoraj zamontowałem u siebie domykanie szyb, cała instalacja bez wychodzenia poza drzwi kierowcy, wszystko tam jest, działa z kluczyka i z pilota
podłączone tak: do silnika drzwi kierowcy, do silnika drzwi pasażera, do zasilania pojawiającego się po przekręceniu kluczyka w stacyjce – w kostce podnoszenia szyb, do stałego +12V wzięte z kostki znajdującej się na środku drzwi, nie używana u mnie, 4pinowa, i sygnał plusowy z siłownika drzwi występujący podczas zamykania i otwierania drzwi z kostki siłownika

Erix napisał(a):może obrazkowo mi ktoś wskaże co wciskać / ściskać / ciągnać itd itp

u mnie aby rozłączyć tą kostkę trzeba pociągnąć do góry jakiś zatrzask, na zdjęciu widać jego łeb koloru żółtego patrz foto Obrazek
sprawdziłem tylko w celu poinformowania innych, kabli prowadzić nie miałem zamiaru bo wszystko jest (przynajmniej moje BA)
pozdrawiam i powodzenia w montażu
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 20:20
Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg

Postprzez Erix » 8 kwi 2009, 22:57

dobra poradziłem sobie z zamontowaniem tego, jak by ktoś chciał to mogę i nawet fotorelacje zrobić;)

ale mam jeszcze pytanie, jak mam całkowicie opuszczoną szybke to wyzwolenie funkcji komfort z pilota nie podnosi szyby.

jeżeli mam prawie całkowicie opuszczoną szybke to funkcja działa, w czym tkwi problem?

Pzdr.
Dobry bajer pół sukcesu :)
Forumowicz

Od: 28 lip 2007, 16:46
Auto: Mazda 6 GY 2.0 CD