Łatanie zbiornika paliwa – bez koniecznej wymiany
Strona 1 z 1
Witam, dziś uporałem się wymianą pękniętej sprężyny z tyłu, wymianą wszystkich łączników stabilizatora. Na dzień dobry jak zabierałem sie za rozkręcanie amorków itp zobaczyłem mokrą plamę paliwa. Okazało się, że pod spodem zbiornika jest taki korek-śruba i to właśnie z tamtych okolic cieknie kropelka po kropelce Średnio kropla na ok minutę. W poniedziałek ruszam z zabawą w naprawę. Teraz co polecacie cieknie koło tego korka, czym to uszczelnić, jakiego kleju użyć itp.
od dołu powinna być właśnie śruba spustowa
z niej Ci cieknie? spróbuj dokręcić 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
BratCukierka napisał(a):od dołu powinna być właśnie śruba spustowaz niej Ci cieknie? spróbuj dokręcić
no w poniedziałek zobaczę.....dziś już mam takie zakwasy po odkręcaniu śrub ze chyba się jutro nie ruszę
sprawdzony sposob
wez mydlo,takie zwykle.Troche wody.Robisz z tego gesta paćke i smarujesz w miejsce wycieku.Trzyma zadziwiajaco dobrze
a klejem raczej tego nie zalatwisz,ew spawanie
wez mydlo,takie zwykle.Troche wody.Robisz z tego gesta paćke i smarujesz w miejsce wycieku.Trzyma zadziwiajaco dobrze
-
waldii
dziś obejrzałem dokładnie, zerwałem resztki zabezpieczenia antykorozyjnego. Na szczeście w okolicach śruby zbiornik zdrowy i wygląda jak nowy. Dalej już nie drapałem.
BratCukierka jak pisałeś, spróbowałem dokręcić no i poleciało wachy, szybko bańka i spuszczanie prawie 30l vpower. Najważniejsze, że tylko uszczelka która była pod śrubą padła. Wyglądało to jakby ktoś gumę podłożył i dzięki paliwu skruszyła się. Podłożyłem podkładkę miedziana i skręciłem, nic nie leci i nie cieknie
.
BratCukierka jak pisałeś, spróbowałem dokręcić no i poleciało wachy, szybko bańka i spuszczanie prawie 30l vpower. Najważniejsze, że tylko uszczelka która była pod śrubą padła. Wyglądało to jakby ktoś gumę podłożył i dzięki paliwu skruszyła się. Podłożyłem podkładkę miedziana i skręciłem, nic nie leci i nie cieknie
Strona 1 z 1