Jak ściągnąć listwy boczne ?
Strona 1 z 1
Witam
dziś oglądałem pare mazd, i moje oko przyciągneła listwa boczna, ladnia linia autka i to czarne na środku, wyglądał jak polonez.
Czy ktoś wie jak to jest montowane ?
Czy da sie to zdemontowac tak aby nie bylo sladu ?
To klej czy kołki ?
dziś oglądałem pare mazd, i moje oko przyciągneła listwa boczna, ladnia linia autka i to czarne na środku, wyglądał jak polonez.
Czy ktoś wie jak to jest montowane ?
Czy da sie to zdemontowac tak aby nie bylo sladu ?
To klej czy kołki ?
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
witam
Tez mam zamiar pozdbyć sie moich listw bocznym, troszke o tym zasiegnalem porad i chetnie sie podziele. Prawodpodobnie jak w wiekszosci przypadkow masz listywy przyklejone na tasme dwustronna.Jedyne co pozostaje to odrywanie. Najpierw podgrzac listwe/tasme np. suszarka i po malu odrywac podwazajac czyms nie metalowym. W nastepnej kolejnosci ( to doradził mi pewien mechanik) trzeba zakupić tarcze nasadkowe do wiertarke o specjalnym przeznaczeniu do sciagania tasm dwustronnych (podobno produkuje firm Wurth) – pozwoli to sciagnac dokladnie pozostalosci kleju oraz wyrownac roznice odcienia lakieru (slonce i inne warunki atmosferyczne) pod listwami z tymi na drzwiach
A tak wogole widze ze kolega tez z Bytomia wiec mozna by kiedys polaczyc sily jak bedzie cieplej i sprobowac razem
Tez mam zamiar pozdbyć sie moich listw bocznym, troszke o tym zasiegnalem porad i chetnie sie podziele. Prawodpodobnie jak w wiekszosci przypadkow masz listywy przyklejone na tasme dwustronna.Jedyne co pozostaje to odrywanie. Najpierw podgrzac listwe/tasme np. suszarka i po malu odrywac podwazajac czyms nie metalowym. W nastepnej kolejnosci ( to doradził mi pewien mechanik) trzeba zakupić tarcze nasadkowe do wiertarke o specjalnym przeznaczeniu do sciagania tasm dwustronnych (podobno produkuje firm Wurth) – pozwoli to sciagnac dokladnie pozostalosci kleju oraz wyrownac roznice odcienia lakieru (slonce i inne warunki atmosferyczne) pod listwami z tymi na drzwiach
A tak wogole widze ze kolega tez z Bytomia wiec mozna by kiedys polaczyc sily jak bedzie cieplej i sprobowac razem
- Od: 4 lis 2008, 14:02
- Auto: Mazda 323F '98 1,5
ja nie mam jeszcze autka, poszukuje, ale ogladalem dzisiaj pare auteczek i mnie to zaciekawilo jak to brzydactwo sciagnac. Funkcjonalne to i moze jest, ale szpeci autko (oczywiscie moim zdaniem)
wrrrr...
dzis sie dowiedzialem ze moga wystepowac dwa sposoby mocowania tych listew.
na tasme lub i tu gorzej.. na kolki,
Jak to jest w mazdach 323f ba?
one seryjnie wychodzily z tymi listwami ?
dzis sie dowiedzialem ze moga wystepowac dwa sposoby mocowania tych listew.
na tasme lub i tu gorzej.. na kolki,
Jak to jest w mazdach 323f ba?
one seryjnie wychodzily z tymi listwami ?
nawet jak jest na kolki to dziury mozna zaspawac.no chyba ze jest przetloczenie pod wymi listwali ale to tez jakis magik by zrobil nakladajac pare kilo szpachli
z tasma sprawa jest mniej klopotliwa ale z kolkami tez mozna sobie poradzic 

MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
A ktos kiedys probowal usuwac listwe z kolkami ?
Ok zaspawac, a co dalej ?
nowy lakier na polowie autka to chyba spory koszt ?
Jak dowiedziec sie czy seryjnie produkowane byla z kolkami czy na klej ?
Ok zaspawac, a co dalej ?
nowy lakier na polowie autka to chyba spory koszt ?
Jak dowiedziec sie czy seryjnie produkowane byla z kolkami czy na klej ?
po sciagnieciu boczkow w srodku powinna byc mozliwosc dostrzezenia kolkow jezeli takie sa zamontowane bo w koncu gdzies on musi wystawac.a jak trafia sie kolki to faktycznie koszt moze byc spory,taniej jest jezdzic z listwami 

To fakt.
zagralem troszke inaczej.
Podalem VIN w ASO
i w kilku nie potrafili mi odpowiedziec ale w jednym facet wydawal sie znac na rzeczy
i powiedzial ze znalazl opis wg vinu ze ona ma te listwy od nowosci
ale na 99% sa na tasmie dwustronnej
Tylko powiedzial ze jak je sciagne to nawet jak nie uszkodze lakieru
to bedzie widac roznice i trzeba malowac pol autka.
Mam pytanie czy to prawda ?
Czy ktos juz usuwal listwy ?
Jak to wyglada ?
zagralem troszke inaczej.
Podalem VIN w ASO
i w kilku nie potrafili mi odpowiedziec ale w jednym facet wydawal sie znac na rzeczy
i powiedzial ze znalazl opis wg vinu ze ona ma te listwy od nowosci
ale na 99% sa na tasmie dwustronnej
Tylko powiedzial ze jak je sciagne to nawet jak nie uszkodze lakieru
to bedzie widac roznice i trzeba malowac pol autka.
Mam pytanie czy to prawda ?
Czy ktos juz usuwal listwy ?
Jak to wyglada ?
lakier pod listwami bedzie mial na pewno inny kolor niz lakier po 10 latach wystawiania na slonce itd ale sadze ze pasty scierne i porzadna polerka calego auta powinna pomoc
Witam
Mój kuzyn próbował usunąć listwy w swojej BA, jak się okazało były na taśmie i jak zdjęliśmy listwy z jednej strony i elegancko wyczyściliśmy to różnica jednak była, może niewielka, ale rzucała się w oczy, stosowaliśmy pasty polerskie i woski, ale nie dało się tego ukryć i po 2 dniach walki listwy zostały przyklejone z powrotem. Kolor no nobble green, (tak to się pisze?), ciemna zieleń w każdym bądź razie, w tym kolorze nie są one tak bardzo szpetne. Moim zdaniem na kolorze czerwonym lub srebrnym ślad po listwach będzie bardzo widoczny i nie obejdzie się bez lakiernika,
Mój kuzyn próbował usunąć listwy w swojej BA, jak się okazało były na taśmie i jak zdjęliśmy listwy z jednej strony i elegancko wyczyściliśmy to różnica jednak była, może niewielka, ale rzucała się w oczy, stosowaliśmy pasty polerskie i woski, ale nie dało się tego ukryć i po 2 dniach walki listwy zostały przyklejone z powrotem. Kolor no nobble green, (tak to się pisze?), ciemna zieleń w każdym bądź razie, w tym kolorze nie są one tak bardzo szpetne. Moim zdaniem na kolorze czerwonym lub srebrnym ślad po listwach będzie bardzo widoczny i nie obejdzie się bez lakiernika,
- Od: 22 lis 2008, 21:07
- Auto: 323F BA 2.0 V6
w takim razie (bo mam na mysli kolor srebrny) pozostaje poalowanie jej w kolorze autka...
Razem z klamkami przy okazji.
Ma ktos taka przerobke ?
Czy moglby ktos pokazac jak to wyglada ?
Srebrne listwy boczne na srebrnej mazdzie ?
Razem z klamkami przy okazji.
Ma ktos taka przerobke ?
Czy moglby ktos pokazac jak to wyglada ?
Srebrne listwy boczne na srebrnej mazdzie ?
...
chodzi mi o efekt
jestem ciekaw jak wygladaja listwy w kolorze nadwozia
czy ladnie to wyglada w BA
chodzi mi o efekt
jestem ciekaw jak wygladaja listwy w kolorze nadwozia
czy ladnie to wyglada w BA
Lesiu napisał(a):rizer według mnie całkiem nieźle
kwestia gustu, na żywo nieco inaczej się to prezentuje bo miałem okazję zobaczyć na zupełnie seryjnej BA, jedynie z dokładkami GT aczkolwiek srebrny jeszcze ujdzie, jak jest fajnie zrobiona np. tak jak ta na zdjęciu, bo czerwony gorzej wypada wg mnie.
Na szczęście na mojej nie ma tych brzydalów

- Od: 22 lis 2008, 21:07
- Auto: 323F BA 2.0 V6
kurcze calkiem calkiem,
tylko trzebaby gt dolozyc i te felgi.
Moze ktos zlokalizowac jakie to felgi ?
tylko trzebaby gt dolozyc i te felgi.
Moze ktos zlokalizowac jakie to felgi ?
Strona 1 z 1