Wykorzystanie ślepego przycisku Klimy

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez wrcdohc » 27 mar 2009, 18:59

Forumowicze mam takie pytanie czy istnieje możliwość wykorzystania przycisku a/c do innego użytku niż załączanie klimy? Mam taki pomysł aby wykorzystać go do uruchamiania immobilizera. Chodzi o to że w mojej Mazdzie mam taki dodatkowy immobilizer który muszę w odpowiednie miejsce przyłozyć wtedy mogę odpalić. chcę zrobic tak żeby było to na stałe przeciąć obwód i pociągnąć kable do włącznika a/c byłoby to dla mnie dużą wygoda ale czy tak można? jak to zrobic? istnieje mozliwośc dojścia do przycisku a/c? Jeśli tak to jak?

Nazwa tematu została poprawiona. Proszę o stosowanie się do regulaminu. W przeciwnym wypadku źle nazwane tematy będą przenoszone do kosza. Moderator
Forumowicz

Od: 31 mar 2008, 23:49
Auto: Mazda 323F (BA) 1.8 16V

Postprzez gadula » 28 mar 2009, 11:45

Niewiem który obwód chcesz załączać tym przyciskiem. Bo ma on mały prąd obciążenia, i trzeba stosować przekaźniki, itp. A jeśli dobrze myślę, to ten immobilizer jest TEC-TUSa, i tam raczej nic nie przetniesz, aby zwierać to później przyciskiem.
Przedstawiciel Podlasia

Od: 10 lip 2006, 23:30
Auto: GE6 KL, RF7J

Postprzez wrcdohc » 28 mar 2009, 13:06

wiesz to nie jest immobilizer w kluczytku to jakis dodatek i chciałem go rozebrać z obudowy i przylutować przewodem na stałe tylko chce mieć wyłącznik poczatkowo miało to byc obok niewidocznym przyciskiem gdzieś pod kierownica ale ten pomysł wydaje sie lepszy kwestia tego czy wiesz jak wyglądaja przełączniki w aucie pod deska czy jak rozbiore to dojdę do nich?
Forumowicz

Od: 31 mar 2008, 23:49
Auto: Mazda 323F (BA) 1.8 16V