Forumowicze mam takie pytanie czy istnieje możliwość wykorzystania przycisku a/c do innego użytku niż załączanie klimy? Mam taki pomysł aby wykorzystać go do uruchamiania immobilizera. Chodzi o to że w mojej Mazdzie mam taki dodatkowy immobilizer który muszę w odpowiednie miejsce przyłozyć wtedy mogę odpalić. chcę zrobic tak żeby było to na stałe przeciąć obwód i pociągnąć kable do włącznika a/c byłoby to dla mnie dużą wygoda ale czy tak można? jak to zrobic? istnieje mozliwośc dojścia do przycisku a/c? Jeśli tak to jak?
Nazwa tematu została poprawiona. Proszę o stosowanie się do regulaminu. W przeciwnym wypadku źle nazwane tematy będą przenoszone do kosza. Moderator
Wykorzystanie ślepego przycisku Klimy
Strona 1 z 1
Niewiem który obwód chcesz załączać tym przyciskiem. Bo ma on mały prąd obciążenia, i trzeba stosować przekaźniki, itp. A jeśli dobrze myślę, to ten immobilizer jest TEC-TUSa, i tam raczej nic nie przetniesz, aby zwierać to później przyciskiem.
wiesz to nie jest immobilizer w kluczytku to jakis dodatek i chciałem go rozebrać z obudowy i przylutować przewodem na stałe tylko chce mieć wyłącznik poczatkowo miało to byc obok niewidocznym przyciskiem gdzieś pod kierownica ale ten pomysł wydaje sie lepszy kwestia tego czy wiesz jak wyglądaja przełączniki w aucie pod deska czy jak rozbiore to dojdę do nich?
- Od: 31 mar 2008, 23:49
- Auto: Mazda 323F (BA) 1.8 16V
Strona 1 z 1