Zamek bagażnika w 323S BA '97

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Mumin » 6 maja 2005, 14:19

Nie działa mi otwieranie bagażnika zamkiem, mogę otworzyć go tylko z wewnątrz przy pomocy linki. Kluczyk w ogóle nie chce się przekręcić. Nie wiem czy zamek był zmieniony czy jest uszkodzony (samochód mam dopiero od niedzieli). Czy ktoś się orientuje czy budowa zamka bagażnika w 323S jest taka sama jak w 323F, C lub P? Inaczej mówiąc czy mógłbym sobie taki zamek przełożyć z jakiegoś innego modelu (sedany ciężko znaleźć)? Wiem, że to się wiąże z noszeniem drugiego kluczyka, ale chciałbym mieć ten zamek sprawny.
Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 24 kwi 2005, 18:09
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99

Postprzez Dethar » 6 maja 2005, 14:31

mam tak samo w mx3 zamek rozwalony przez zlodzieji partaczy <lol>
myslalem nad zmiana zamka, ale 2 kluczyki lub dorabianie kluczyka zniechecilo mnie,

wymyslilem cos takiego, zeby podpiac silownik slave do zamka bagaznika do centralnego zamka i wtedy moglbym otwierac bagaznik z pilota.
czy ktos z Was juz robil takie cos i moglby sie podzielic doswiadczeniem?
lub ile zrobienie czegos takiego kosztowalo by u fachowcow w warsztacie...
Forumowicz

Od: 18 mar 2005, 22:50
Auto: MX-3 1.8 V6 '94

Postprzez Anade » 6 maja 2005, 15:05

nie bawiłem się z tym ale u mnie zamek się odblokowuje się z pilota :) więc napewno da się to zrobić
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Dudek » 12 maja 2005, 01:45

Witam,

ja mam podobny problem:
mam centralny a teraz alarm z centralnym z pilota i tak:

-z pilota (kluczykiem tak samo) otwieram drzwi i zamykam, bagaznik nie
-bagaznik otwieram kluczykiem ale...jak otworze bagaznik otwieraja sie tez drzwi i na odwrot jak zamkne bagaznik zamykam tez drzwi.
Wie ktos dlaczego?? tak bylo jak nie mialem alarmu z centralnym na pilota i tak jest po zainstalowaniu alarmu z centralnym na pilota dlaczego ?? nie mam pojecia!! <jelen>
pozdrawiam
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Madzia została rozbita (kasacja) dlatego w poszukiwaniu nowej :D dla odmiany 323F BA 2,0 v6
Forumowicz

Od: 25 mar 2004, 10:03

Postprzez Mumin » 12 maja 2005, 19:42

A ja się uporałem z tym zamkiem. Znaczy nie osobiście, ale jednak.:) Wykręciłem zameczek i oddałem gościowi, który robi takie rzeczy – wszystko gra i mogę sobie otworzyć bagażnik z kluczyka. Także nie spisujcie niedziałających zamków na straty, może wystarczy do nich zajrzeć i znów zadziałają.:)
Forumowicz

Od: 24 kwi 2005, 18:09
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99