Nie działa mi otwieranie bagażnika zamkiem, mogę otworzyć go tylko z wewnątrz przy pomocy linki. Kluczyk w ogóle nie chce się przekręcić. Nie wiem czy zamek był zmieniony czy jest uszkodzony (samochód mam dopiero od niedzieli). Czy ktoś się orientuje czy budowa zamka bagażnika w 323S jest taka sama jak w 323F, C lub P? Inaczej mówiąc czy mógłbym sobie taki zamek przełożyć z jakiegoś innego modelu (sedany ciężko znaleźć)? Wiem, że to się wiąże z noszeniem drugiego kluczyka, ale chciałbym mieć ten zamek sprawny.
Pozdrawiam.
Zamek bagażnika w 323S BA '97
Strona 1 z 1
mam tak samo w mx3 zamek rozwalony przez zlodzieji partaczy
myslalem nad zmiana zamka, ale 2 kluczyki lub dorabianie kluczyka zniechecilo mnie,
wymyslilem cos takiego, zeby podpiac silownik slave do zamka bagaznika do centralnego zamka i wtedy moglbym otwierac bagaznik z pilota.
czy ktos z Was juz robil takie cos i moglby sie podzielic doswiadczeniem?
lub ile zrobienie czegos takiego kosztowalo by u fachowcow w warsztacie...

myslalem nad zmiana zamka, ale 2 kluczyki lub dorabianie kluczyka zniechecilo mnie,
wymyslilem cos takiego, zeby podpiac silownik slave do zamka bagaznika do centralnego zamka i wtedy moglbym otwierac bagaznik z pilota.
czy ktos z Was juz robil takie cos i moglby sie podzielic doswiadczeniem?
lub ile zrobienie czegos takiego kosztowalo by u fachowcow w warsztacie...
- Od: 18 mar 2005, 22:50
- Auto: MX-3 1.8 V6 '94
Witam,
ja mam podobny problem:
mam centralny a teraz alarm z centralnym z pilota i tak:
-z pilota (kluczykiem tak samo) otwieram drzwi i zamykam, bagaznik nie
-bagaznik otwieram kluczykiem ale...jak otworze bagaznik otwieraja sie tez drzwi i na odwrot jak zamkne bagaznik zamykam tez drzwi.
Wie ktos dlaczego?? tak bylo jak nie mialem alarmu z centralnym na pilota i tak jest po zainstalowaniu alarmu z centralnym na pilota dlaczego
nie mam pojecia!! 
ja mam podobny problem:
mam centralny a teraz alarm z centralnym z pilota i tak:
-z pilota (kluczykiem tak samo) otwieram drzwi i zamykam, bagaznik nie
-bagaznik otwieram kluczykiem ale...jak otworze bagaznik otwieraja sie tez drzwi i na odwrot jak zamkne bagaznik zamykam tez drzwi.
Wie ktos dlaczego?? tak bylo jak nie mialem alarmu z centralnym na pilota i tak jest po zainstalowaniu alarmu z centralnym na pilota dlaczego

pozdrawiam
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Madzia została rozbita (kasacja) dlatego w poszukiwaniu nowej
dla odmiany 323F BA 2,0 v6
Dudek
ldudkiewicz@gmail.com
GG #2470803
Madzia została rozbita (kasacja) dlatego w poszukiwaniu nowej
A ja się uporałem z tym zamkiem. Znaczy nie osobiście, ale jednak.
Wykręciłem zameczek i oddałem gościowi, który robi takie rzeczy – wszystko gra i mogę sobie otworzyć bagażnik z kluczyka. Także nie spisujcie niedziałających zamków na straty, może wystarczy do nich zajrzeć i znów zadziałają.
- Od: 24 kwi 2005, 18:09
- Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99
Strona 1 z 1