Ale ten szum...
Szum przy lusterkach
No wlasnie, co gdzie przykleic bo mnie to wkurza
Szum jest z lewego lusterka, prawe – cisza. W aucie mimo braku ramek jest duzo ciszej nawet przy 140 niz w innych autach (np. ibizie).
Ale ten szum...
Ale ten szum...
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
soul napisał(a):odgrzeje jeszcze raz kotleta... czy ktos finalnie poradzil sobie z tym problemem ?... i moze wytlumaczyc jak chopu na miedzy gdzie trzeba doszczelnic i ktoredy ten wiatr sie przeciska? ;]
ponawiam prosbe, wybieram sie w trase dluzsza i chcialbym sie pozbyc wkurzajacego szumu. ogladalem okolice mocowania lusterek ale nie mam pojecia ktoredy to powietrze [tiiit]
- Od: 3 paź 2007, 11:50
- Auto: Prelude BB9
wczoraj rozkrecilem wszystko w okolicy lusterka, wszystki dziury zakleilem tasma i upchalem chyba pol detki starej. dalej szumi
moglby ktos napisac ktore dokladnie miejsca trzeba uszczelnic? a moze to szumia lusterka zewnetrzne?
Ostatnio edytowano 30 lip 2008, 09:00 przez marcus_87, łącznie edytowano 1 raz
i widze ze po 4 latach dalej nie wiadomo jaka jest mozliwosc usuniecia usterki

u mnie szumi przy lusterku od kierowcy ale ze mam nieco rozkwszone lusterko to moze byc to chco watpie tez musze cos wykombinowac
Acha sprawdzcie docisk szyby do gum po zamkniecu dzwi ja musze zamykac na 2 razy bo mi sie szybka zawiesza na tej plastikowej czarnej listwie nad oknem
ale to nei problem szybke musze nieco obizyc doslownie o 3 milimetry
U mnei zaczyna mocno szumiec lusterko po 80km\h :/ ale z prawej strony cisza
Acha sprawdzcie docisk szyby do gum po zamkniecu dzwi ja musze zamykac na 2 razy bo mi sie szybka zawiesza na tej plastikowej czarnej listwie nad oknem
U mnei zaczyna mocno szumiec lusterko po 80km\h :/ ale z prawej strony cisza
Such is life is MAZDA 
- Od: 31 gru 2008, 01:37
- Auto: Mazda 323f 1.5 16V 1996r. bord
u mnie znowu z prawej szumi powyżej 100 km/h ale nic nie czuć jak sie przyłoży rękę zeby cos wiało albo cos, ale jak sie zrobi cieplej to trzeba bedzie posprawdzać co tak na prawde jest przyczyna 
Najlepiej wykonać test – wsiąść do samochodu i żeby ktoś na zewnątrz zakleił taśmą cały łuk drzwi
Wtedy okaże się czy to faktycznie uszczelki 

Ja u siebie przykleiłem taką uszczelkę do okien i drzwi kupioną w realu i muszę powiedzieć żę jest duża poprawa
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
#prostota konstrukcji góruje nad finezją kształtów#
#sukces ma wielu ojców, i trwa to dotąd, aż zostaje sam,porażka jest sierotą#
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
tylko co tam teraz najlepiej wcisnąc ? 
Po tylu latach ktos wkoncu wrzucil fote gdzie to wciskac badz kleic.
Ja ostatnio jechalem sobie autostrada i zaczalem sobie dociskac mniej wiecej w tym samym miejscu co strzalka pokazuje i zrobilo sie naprawde duzo ciszej.
Z troche innej beczki teraz. Czy ktos moglbby opisac jak rozebrac cale lusterko. Bo powyzej 120 cale sie telepie i zastanawiam sie czy jakos tego nie dokrecic dodatkowa sruba czy cos. Narazie wole nie probowac bo zima i auto potrzebne.
Ja ostatnio jechalem sobie autostrada i zaczalem sobie dociskac mniej wiecej w tym samym miejscu co strzalka pokazuje i zrobilo sie naprawde duzo ciszej.
Z troche innej beczki teraz. Czy ktos moglbby opisac jak rozebrac cale lusterko. Bo powyzej 120 cale sie telepie i zastanawiam sie czy jakos tego nie dokrecic dodatkowa sruba czy cos. Narazie wole nie probowac bo zima i auto potrzebne.
- Od: 21 paź 2008, 18:24
- Auto: Była Mazda 323 BA || Alfa Romeo 156 jest
Adaś napisał(a):Najlepiej wykonać test – wsiąść do samochodu i żeby ktoś na zewnątrz zakleił taśmą cały łuk drzwiWtedy okaże się czy to faktycznie uszczelki
smiejesz sie a ja tak robiłem. zakleilem caly luk plus szczeline drzwi-blotnik i wsiadalem od pasazera. szumialo dalej:/
wydaje mi sie ze to jednak lusterko szumi i nic sie z tym nie da zrobic
wczoraj rozebrałem boczek z drzwi kierowcy bo mi się szyba telepała okazało się że odkręciła się jedna śrubka przykręciłem ją i przy okazji ustawiłem szybę tak żeby więcej się wysuwała i trochę bardziej do przodu poszła .Wnioski przestało zupełnie szumieć na tych drzwiach i przy prędkości 120 jest cisz trochę tylko od drzwi pasażera huczy ale tam tez wyreguluję i pewnie będzie top samo
#Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier**** laj w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą #
- Od: 26 wrz 2008, 08:01
- Auto: z5 ba
-Cinek- napisał(a):wczoraj rozebrałem boczek z drzwi kierowcy bo mi się szyba telepała okazało się że odkręciła się jedna śrubka przykręciłem ją i przy okazji ustawiłem szybę tak żeby więcej się wysuwała i trochę bardziej do przodu poszła .Wnioski przestało zupełnie szumieć na tych drzwiach i przy prędkości 120 jest cisz trochę tylko od drzwi pasażera huczy ale tam tez wyreguluję i pewnie będzie top samo
siemanko wszystkim, oczywiście w mojej maździ to samo, wieje ten wiatr a ja już nie mogę tego słuchać, poczytałem na forum i zrobię najpierw to co napisał kolega wyżej, jeżeli to nie pomoże przykleję uszczelki tak jak na zdjęciach wcześniej a później napiszę jak to wszystko
-
kowlaio1984