wygłuszanie nadkoli
Strona 1 z 1
Postanowiłem nieco zminimalizować hałasy pochodzące od toczących się kół i wygłuszyć nadkola. Chcę to zrobić przy pomocy mat (prawdopodobnie Boll). Zastanawiam się tylko jak się za to zabrać. Czy wystarczy zdjąć koło i okleić powierzchnię pod nim – zdaje się, że jest to plastykowa osłona, czy lepiej ją zdjąć? A jeśli już zdejmę, to czy lepiej wygłuszyć tę zdjętą część tyle że od środka, czy też może blachy? No i – przede wszystkim – jak to rozmontować? 
Jeżeli chodzi o tylne nadkola to są one przykręcone na śrubki i bardzo łatwo to porozkręca. Niewiem jak w maździe, ale np w oplach astrach f jak z tyłu zakłądali większe koła to zamiast palstikowych nadkoli antykorozyjnych wyklejaki wewnętrzną częśc błotnika matami bitumicznymi i to podobno zdawało egzamin
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Chcę, żeby było ciszej. Zatyczki do uszu nie wchodzą w grę.
Wydawało mi się, że najlepiej będzie zdjąć plastykową osłonę, wykleić blachy nadkola i założyć osłonę z powrotem. Ale chcę się jeszcze upewnić. No i dowiedzieć jak zdjąć tę osłonę.
Wydawało mi się, że najlepiej będzie zdjąć plastykową osłonę, wykleić blachy nadkola i założyć osłonę z powrotem. Ale chcę się jeszcze upewnić. No i dowiedzieć jak zdjąć tę osłonę.
Radze to zrobic od wewnatrz.
Wiecej roboty przy rozbieraniu ale moim zadaniem to lepsze rozwiazanie.
Maty bedac na zewnatrz, beda bardziej podatne na warunki atmosferyczne ( przedzej popekaja itd)
Wiecej roboty przy rozbieraniu ale moim zadaniem to lepsze rozwiazanie.
Maty bedac na zewnatrz, beda bardziej podatne na warunki atmosferyczne ( przedzej popekaja itd)

- Od: 8 maja 2005, 23:52
- Auto: 日産自動車株式会社
Strona 1 z 1