Niedziałający ABS po wymianie czujników

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez sewo » 21 lis 2008, 20:01

Byłem już u 3 elektromechaników z czego ostatni pobawił się wtyczkami przy pompie i ABS ożył jupi , ale na chwile smutny . Po odbiorze od elektromechanika przyjechałem do domu. Na drugi dzień zadowolony wsiadam do auta a tu zgon, kontrolka się zapaliła i świeci ysz . Zgasiłem auto, odpalam znowu kontrolka gaśnie jupi , przy wchodzeniu w zakręty kontrolka się zapala ysz , stoję pod górkę w korku kontrolka się zapala ysz , parkowanie równoległe dwoma kołami na chodniku, odpalam kontrolka się świeci ysz . Stoję 4 kołami na równym asfalcie kontrolka się nie zapala ysz . W tej chwili Kontrolka się świeci cały czas, nie pomaga rozłączenie wtyczek od pompy. Po podłączeniu do gniazda diagnostycznego dioda nie wymiguje żadnych kodów błędów. Wydałem już 500zł i nie wiem co dalej smutny . Czy może to być komputer (gdzie to się znajduje), pompa abs? Pomożecie? z góry dziękuje za odpowiedzi!!
Przedstawiciel Wielkopolski

Od: 11 cze 2007, 19:54
Auto: Cx7 Er
MX5 Na
Transit Connect
Było:
MX5 Nbfl , RX8 Fe

Postprzez nesta » 21 lis 2008, 20:39

niewiem czy to bedzie dla CIebie pocieszenie ale , mam podobny problem ! tyle ze ja jestem w angli i polskich mechanikow tu niema moze to i czasem lepiej a moze gorzej , rownierz bede staral sie rozwiazac jakos ten problem , ale mam to samo , dioda sygnalizacja swieci i nie przestaje mimo ze jest wszystko oki , a zaczelo sie to od zmiany akumulatora ... narazie jednak musze sie zajac Bose system bo ten problem mnie denerwuje najbardziej
Początkujący

Od: 13 cze 2008, 16:17
Auto: Mazda 6 2.3 2004