Plastik na tylnym zderzaku

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Adaś » 15 lis 2006, 20:38

Palkerson napisał(a):sprawdz czy nie amsz przypadkiem dodatkowej chłodnicy do klimy i instalacji z rurek aluminiowych bo jewśli jej nie ma to raczej powinna byc zaślepka bez możliwości naciśnięcia tak jak w mojej 2 maździe, pozdrawiam

ale ty masz BG, w BA przycisk jest, da sie wcisnac, nawet swieci pomimo braku klimy
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Blastar » 15 lis 2006, 22:43

Adaś mówisz, że świeci?? to chyba dla samej bajery zdrapie tą taśme <lol>
Forumowicz

Od: 12 mar 2005, 21:30
Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC

Postprzez posuh » 16 lis 2006, 00:47

Spróbuj w takim razie na wolnych obrotach włączyc klime i uważnie obserwuj obrotomierz, jak zobaczysz, ze nagle obroty delikatnie spadaja, pozniej sie wyrownuja (ok 1 sekundy) i cały samochod delikatnie drży przez chwilke (spadek mocy – klima nie jest niestety za darmo...) to znaczy, że masz klime – przynajmniej u mnie to tak wygląda, pozdro
Początkujący

Od: 18 kwi 2006, 23:34
Auto: Mazda 323F 96' 1.5

Postprzez organo » 16 lis 2006, 10:10

posuh napisał(a):Spróbuj w takim razie na wolnych obrotach włączyc klime i uważnie obserwuj obrotomierz, jak zobaczysz, ze nagle obroty delikatnie spadaja, pozniej sie wyrownuja (ok 1 sekundy) i cały samochod delikatnie drży przez chwilke (spadek mocy – klima nie jest niestety za darmo...) to znaczy, że masz klime – przynajmniej u mnie to tak wygląda, pozdro

he he no nie klime to widac z daleka :) musi byc dodatkowal chłodnica klimy

organo napisał(a):No to ja jeszcze zadam pytanie
w tylnym zderzaku nad tablica oczym byla mowa jest ta dziura ale dzis wygrzebalem jeszce przewod z kostką 2pinowa
pyt. Do czego to moze byc ?
oswietlenie tablicy raczej odpada bo sa podczepione kosteczkie do zarowek

no przypomne sie zmoim pytaniem powyzej :) moze ktos wie do czego ta kostka jest :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2006, 11:19
Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)

Postprzez abdul » 27 lis 2006, 22:00

Ja też się wtrące dziura w desce jest na bank na głośnik u mnie są nawet kabelki tylko jaki tam głosnik wsadzić może ktoś powie. bo u mojego taty w 626 ge sa dwa miejsca i juz tam smigaja gwizdki a tu tylko jeden ?? dziwne
www.BBTel.pl
Forumowicz

Od: 13 wrz 2006, 22:36
Auto: było Mazda 323f V6 GT KF
Jest Niemieckie COOO 2.5TDI V6 AKN

Postprzez Udesky » 27 lis 2006, 23:37

abdul69 napisał(a):a tu tylko jeden dziwne

Pewnie pod system podobny jak kino domowe czyli 4 glosniki + sub + 5 glosnik a system ma chyba oznaczenie 5 + 1 ale czemu tak to wymyslili to niemam pojecia.
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
Forumowicz

Od: 8 lis 2005, 23:30
Auto: Z5FBA->O1TDI

Postprzez dziubek » 3 sty 2007, 19:16

Hmm ja tez juz kabinuje nad ta dziurka w desce od dlugiego czasu i napewno japonczyk nie zaprojektuje czegos niepotrzebnego ( to nie wlach lub inny wynalazek) by bylo wiec pewnie byly jakies fabryczne wersje z glosnikiem tylko teraz czy pod system audio czy system glosnomowiacy jesli opcja pierwsza czy pod wysokotonowke ( raczej odpada bo musiaby byc zrzucony sygnal z obu kanalow ( psulo by to efekt i przestrzen dzwieku) chyba ze opcja pro logic jako glosnik centralny lub jakis maly glosnik niskotonowy swego czasu wyczytalem ze sa wersje audi A3 z systemem bose ktore maja wlasnie bardzo maly i bardza grajacy glosnik niskotonowy w podszybiu (moze zgaplili z madzi ;) ) – wiec moze by szlo sie dowiedziec co japonczyk mial na mysli ;) choc ja w planie mam wykorzystac to miejsce na zewnetrzny glosnik z cb radia gdybym wrzucil takowe w miejsce pod normalne radio.

Pozdrwoka

dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Forumowicz

Od: 29 sty 2006, 02:48
Auto: Sandero Stepway MY'19
Mazda 6 GL Kombi

Postprzez ADI 33 » 4 sty 2007, 21:15

dziubek napisał(a):napewno japonczyk nie zaprojektuje czegos

dziubek napisał(a):co japonczyk mial na mysli

Z tego co wiem to nasze Madzie zaprojektowali fachowcy z niemiec.
MINI COOPER + D15B2 = :)
Forumowicz

Od: 11 mar 2006, 00:38
Auto: mazdaBA / Mini Cooper

Postprzez ADI 33 » 4 sty 2007, 21:24

A dokładnie Arnold i Roland...załamka nie ?! :| <lol>
MINI COOPER + D15B2 = :)
Forumowicz

Od: 11 mar 2006, 00:38
Auto: mazdaBA / Mini Cooper

Postprzez dziubek » 6 sty 2007, 14:59

To wiem ze ta madzia ma wiele wspolnego z porshe ale chodzi mi o funkcjonalnosc japonczyk i tak zrobi weryfikacje wiec pewnie bez powodu tego otworu w podszybiu nie projektowali moze ktos zna japonski napisz sie do mazda japonia i nam wyjasnia co mieli na mysli ;)

Pozdrowka

dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Forumowicz

Od: 29 sty 2006, 02:48
Auto: Sandero Stepway MY'19
Mazda 6 GL Kombi

Postprzez vit » 21 paź 2008, 19:21

Po przeczytaniu tego tematu również posiadam dziure w zderzaku nad tablicą,
2. Guzik A/C jest (świeci po wciśnieciu) klimy niestety nie mam :P
3. Dziura w desce na podszybiu jest, i zastanawiało mnie czy tam posiadam głosnik. :P

A tak pozatym jeżeli chodzi o [jakie?] drzwi i maskownice do głośników to jak je wyciagnać?
Trzeba ściagać boczki drzwi? Bo posiadam głośniki w przodnich drzwiach i na tylnej pułce i chciałbym równiez posiadać w [jakich?] drzwiach.
Forumowicz

Od: 31 sie 2008, 23:54
Auto: 323 F BA Z5 95'

Postprzez organo » 22 paź 2008, 14:00

vit
oj nie pamietam jak sie dokladnie wyciaga ale chyba trzeba go naciagnac do jednej strony i wyjdzie ta maskownica . tyle ze czeka cie nie spodzianka tam nie ma elpisy tylko bodajrze 13' okragly :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2006, 11:19
Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)