gasnace prawe swiatlo
Strona 1 z 1
witam wszystkich.kupilem niedawno mazde 323f 1.5 1998r. i mam maly problem,otoz jak wlacze swiatla drogowe to prawe swiatlo raz sie zapala a raz nie,zapala sie dopiero jak zaczne regulowac je przelacznikiem do regulacji swiatel.a jak na regulacji przekrece na zero to wogule sie juz nie pali.dzis patrzylem na to z bliska i jak troche ten kabelek ruszylem co jest podlaczony do prawego swiatla to raz palilo a jak znowu inaczej wziolem to juz nie palilo.co moze byc problem???
- Od: 2 wrz 2008, 23:37
- Auto: Mazda 323F 1.5i 16v (1998r)
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
ta co dochodzi do zarowki,ok.tylko wlasnie jak ja rusze to czasmi mi sie pali to swiatlo a czasem nie,myslalem nad tym zeby jakos moze to unieruchomic lub przejechac sie do mechanika??mariusz_sti napisał(a):posprawdzaj przewody zasialjace, wtyczkę, też po zakupie miałem z tym problem
Jak przy ruszaniu kablami raz sie pali, a raz nie to masz gdzieś przerwany przewód (mniej więcej w okolicy gdzie ruszasz) raz styka jak go nagniesz, a za chwile jak go odegniesz to przestaje. W takim wypadku czeka cię wymiana tego kabla.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 2 lut 2008, 17:46
- Auto: Mazda 323F 96r 1,8 & Saab 9-3 1,9 TID
melkhior napisał(a):Jak przy ruszaniu kablami raz sie pali, a raz nie to masz gdzieś przerwany przewód (mniej więcej w okolicy gdzie ruszasz) raz styka jak go nagniesz, a za chwile jak go odegniesz to przestaje. W takim wypadku czeka cię wymiana tego kabla.
pozdrawiam
spoko dzieki..jutro zerkne na to jeszcze raz..ewentulanie wrzuce fotke.pozdro
a ja mam taki problem ze kiedy wlaczam swiatla to gasnie mi ktores ze swiatel prawe badz lewe kiedy podejde do swiatla pukne w ni to zapala sie. jeszcze inna sprawa kiedy otworze ddrzwi to swiatla calkowicie gasna. ostatnio mialem tak kiedy stalem na swiatlach zgasly mi. wyszedlem poprawilem kostki i dzialaja. co moze z nimi byc???
damiano
- Od: 5 paź 2008, 15:53
- Auto: mazda 323f bj 2.0 ditd 1999r.
pazio_d napisał(a):a ja mam taki problem ze kiedy wlaczam swiatla to gasnie mi ktores ze swiatel prawe badz lewe kiedy podejde do swiatla pukne w ni to zapala sie. jeszcze inna sprawa kiedy otworze ddrzwi to swiatla calkowicie gasna. ostatnio mialem tak kiedy stalem na swiatlach zgasly mi. wyszedlem poprawilem kostki i dzialaja. co moze z nimi byc???
moze w srodku kostki brud sie dostal i zasniedzialo,ja tak mialem w motorze
Strona 1 z 1