mechanizmy uchylania siedzeń

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kieresik » 25 wrz 2008, 10:30

tak się ostatnio zastanawiałem jak dobrać się do tego mechanizmu w siedzeniu kierowcy by ma nieraz takie złe dni że bardzo ciężko się otwiera. Chodzi mi o ten na oparciu po otworzeniu którego siedzenie później wraca do wcześniej ustawionej pozycji.

Druga sprawa to czy ktoś może wykombinował jakiś patent na siedzenie pasarzera żeby po uchyleniu wróciło do wcześniej ustawionej pozycji (zwłaszcza oparcie)?
Swoją drogą dlaczego japońce o tym nie pomyśleli bo w tojce corolli jest to samo
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 15:11
Auto: 323 C

Postprzez Devo_Y » 25 wrz 2008, 11:36

kieresik napisał(a):Druga sprawa to czy ktoś może wykombinował jakiś patent na siedzenie pasarzera żeby po uchyleniu wróciło do wcześniej ustawionej pozycji (zwłaszcza oparcie)?
Swoją drogą dlaczego japońce o tym nie pomyśleli bo w tojce corolli jest to samo

heheh, też mnie to wqrwia :D
póki co, niczego nie szukam...
Forumowicz

Od: 31 maja 2007, 15:09
Auto: 626 GF FS 136KM

Postprzez jarutis » 25 wrz 2008, 15:19

hi hi, a ja mam z tym spoko. fotel przecierz pasarzera, moze i sam go wyreguliowac, a jezeli nie to niech idzie pieszo :)
Początkujący

Od: 5 gru 2007, 13:01
Auto: Mazda 323c, 1.5 , 96 rok.

Postprzez Czacha » 25 wrz 2008, 15:53

Ja zawsze każę wsiadać z drugiej strony, czyli od strony pasażera, abym mojego fotela nie musiał ruszać. Aczkolwiek oparcie kierowcy chyba wraca do ustawionej wcześniej pozycji. Za to nie przesuwa się automatycznie. Jak ktoś się przeciśnie i nie okopie fotela to może ewentualnie ;) Ale faktycznie – dość często pasażerowie narzekali na ustawienie oparcia w prawym fotelu. Wtedy mówię – ustaw se jak chcesz, tam masz wajchę ;P
Obawiam się, że modyfikacja takiego mechanizmu jest raczej niemożliwa, jak już to wymiana całego fotela. Czy warto się w to bawić?
Wyłącz światła – włącz myślenie
Nareszcie zamontowane dzienne <jupi> ....... Moja Madzia :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 23:30
Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97

Postprzez kieresik » 25 wrz 2008, 19:39

nasmarowałem jakims smarem w sprayu dziś tą wajchę i narazie chodzi elegancko. Zobaczymy czy juz tak zostanie.

Ale z tą regulacją jest naprawdę porażka. <killer>
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 15:11
Auto: 323 C