Problemy z elektryką
Strona 1 z 1
Witam, kiedy próbowałem dziś z kolegą podłączyć radio to stało się coś dziwnego wyłączyło się praktycznie całe zasilanie w aucie, to jest radio zegarek centralka wszystko jedna działa jak jest kluczyk w stacyjce a jak sie go wyjmie to już nie co może być tego przyczyną 
- Od: 21 lip 2008, 23:09
Po pierwsze to posprawdzajcie bezpieczniki bo mogło gdzieś zwarcie się zrobić i upalić. A z tym drugim problemem to chodzi ci o to że radio działa tylko z włożonym kluczykiem ? Czy ogólnie wszystko ?

- Od: 5 wrz 2006, 16:15
- Auto: 323F BG 1.6 8V 91r.
323F BJ 1.6 16V 01r.
mazda 323f 1.5 16v 96r. ja mam inny problem z elektronika!!?? nie znam sie na tym wszystkim za dobrze ale wydaje mi sie ze cos jest nie tak... odpalam samochod bez zadnych problemow...obroty oka do czasu gdy wlacze swiatla lub kierunkowskazy (nierowno migaja ..raz szybciej raz wolniej) wtedy obroty spadaja ale doslownie na chwile . poza tym kontrolka od ogrzewania szyby jest caly czas zapalona. pomocy!! 

-
Mazdamer323f
Mazdamer Zajrzyj do przełącznika od ogrzewania szyby bo mógł już umrzeć
A ogrzewanie to spore obciążenie dlatego masz chwilowy spadek obrotów. Możesz jeszcze wyczyścić silnik krokowy pod przepustnicą bo to on jest odpowiedzialny za utrzymanie obrotów na stałym poziomie podczas obciążenia instalacji

- Od: 5 wrz 2006, 16:15
- Auto: 323F BG 1.6 8V 91r.
323F BJ 1.6 16V 01r.
jesli lampki migaja raz szybciej a raz wolniej to sprawdz mase w samochodzie!
ja tez mialem taki zonk, znalazlem odkrecona mase i po sprawie
ja tez mialem taki zonk, znalazlem odkrecona mase i po sprawie
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Dzieki
Wszystko juz jest ok!! przelacznik zrobiony, silnik krokowy wyczyszczony i jest wszystko ok
wielkie dzieki
masa byla ok 

-
Mazdamer323f
Strona 1 z 1