Jak odlaczyc kostke od drzwi do kokpitu (część znajdujaca sie w kokpicie) ?
Strona 1 z 1
Witam, mam taki problem mianowicie potrzebuje poprowadzic sobie dodatkowe kable do drzwi kierowcy od kokpitu i napotkalem taka przeszkode – kostke miedzy drzwiami a kokpitem. Sama wtyczke udalo mi sie rozlaczyc tylko ze mnie potrzeba wyjac tą część która jest w kokpicie. Ciezko sie jest do niej dostac ale ze mam zgrabna łapke to udaje mi sie jakos do niej dojsc od spodu po zdjeciu plasitkow. Nie moge wogole wymyslic sposobu na wyjecie jej. Spod deski ida do niej kable i koncza sie na takiej pomaranczowej kostce i mnie by pasowalo ta kostke dorwac ale za chiny nie wiem jak ja wyjac zeby sobie szkod nie narobic. Spotkal sie juz ktos z tym?
Witam! Wyjmujesz bolec (tzn wybijasz go), odchylasz maksymalnie drzwi, bierzesz malutki śrubokręt (np taki, jakiego używają elektronicy) i po środku kostki znajduje się język zatrzasku. Wciskasz go i wyciągasz kostkę. Trochę siły w to musisz włożyć. Ja wyciągałem w inny sposób. Zatrzask tak mocno siedział w blachówce, że zmuszony byłem rozebrać plastiki wewnątrz auta (te, które znajdują się przy nogach pasażera/kierowcy. Potem musisz się troszkę pomęczyć z rękoma. Dochodzisz ręką (
) po wiązce do kostki. Potem ją mocno wypychasz.

- Od: 19 lut 2007, 00:07
- Auto: Mazda 1.3 323P 16V
Nie ma za co 
- Od: 19 lut 2007, 00:07
- Auto: Mazda 1.3 323P 16V
Strona 1 z 1