Pan ze sklepu zmieniał mi filtr powietrza, więc się przy okazji zapytałam, czy tą rurkę można kupić i co to

Zatem silnik widział, bo sam zauważył, że jest jakiś wyciek, ja tego wcześniej nie zauważyłam. Białego nalotu żadnego też tam nie dostrzegłam. Czyli najlepiej chyba zrobię, jak sobie pojadę z tym do mechanika, to mi może podpowie coś po obejrzeniu rurki i tego cieknącego czegoś

A tak na marginesie, nie wiem czy ma to coś wspólnego z tą rurką, chyba nie, ale napiszę o tym, to może coś Wam powie: Od jakiegoś półtora miesiąca przy dodawaniu gazu słyszę takie jakby brzęczenie, to jest mniej więcej w tym momencie, kiedy np z 3 wrzucam 4 i wciskam gaz do ok 2600 – 2800 obrotów. To słychać prze ok 2 sekundy. Słychać ten dźwięk w każdym momencie kiedy są właśnie takie obroty, zauważyłam też, że jak bardzo delikatnie wciskam gaz, tak, że powoli dochodzi do tych obrotów, to nie słychać brzęczenia. Ale chyba nikt nie miałby cierpliwości tak jeździć

W dodatku zauważyłam, że jak wjadę w jakąś dziurę, to czasem na jakiś czas ten dźwięk ustaje i jeździ normalnie

2 razy brat jechał moją Madzią i stwierdził, że to raczej coś jest wprawione w drgania i dlatego tak słychać (dodam, że brat mi nie może pomóc w sprawach auta, bo bardzo rzadko jest w PL

)
Bardzo dziękuję Wam za pomoc, odnośnie rurki i wycieku pojadę do mechanika, ale może jeszcze to brzęczenie Wam coś podpowie