Witam
Prosił bym o rade jak wyregulować zapłon w Maździe 323F 1.8 BA 95r.
Na moim kole są dwa nacięcia i niewiem którym mam się sugerować.
Dziekuje z góry za pomoc.
Regulacja zapłonu w 323F [BA BP]
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 22 lip 2013, 12:22 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
- Od: 23 sie 2007, 11:27
moga byc dwa chociaz wydaje mi sie ze powinno byc jedno od przodu powienienes miec taką skale i naciecie powinno wypadac na 10 kresce oczywiscie w momencie błysku lampą mazdy maja 10 stopni wyprzedzenia zapłonu
- Od: 26 lip 2006, 19:04
- Auto: mazda 626 20 16v xedos 6 20-v6
Dziekuje za informacje.Sprawdze pewnie w najbliszym czasie ustawienie zapłonu
- Od: 23 sie 2007, 11:27
Są dwa nacięcia. Jeżeli patrzysz od strony rozrządu to pierwsze z lewej jest 0 stopni. Pamiętaj o trybie diagnostycznym. W tym trybie zapłon właśnie ustawiasz na zero!!!
Możliwe że włączając tryb testu silnik będzie gasł. Wtedy należy ustawić mieszankę biegu jałowego. (Śruba na przepustnicy) W tym trybie obroty powinny sięgać poziomy 650-700 obr/min) Czyli najpierw regulujesz obroty a potem sprawdzasz zapłon.
Mam nadzieję że pomogłem.
Możliwe że włączając tryb testu silnik będzie gasł. Wtedy należy ustawić mieszankę biegu jałowego. (Śruba na przepustnicy) W tym trybie obroty powinny sięgać poziomy 650-700 obr/min) Czyli najpierw regulujesz obroty a potem sprawdzasz zapłon.
Mam nadzieję że pomogłem.
Mazda Łoo Paaanie
- Od: 31 paź 2007, 19:41
- Auto: 323C 1,9 GLX 16V BP
Podczepię sie pod temacik, a mianowicie jak ustawic zapłon w BJ silnik ZL 1.5 benzynka , czy wogóle mozna samemu bo jak jest pełny wtrysk to czym tam kręcić ? jak niema kopólki, czy ktoś przerabiał taką sytuacje. . Wymieniłem niedawno świece na nowe DENSO i dziś wykręcam jedną a świeca cała w sadzy okopcona, chyba że to jakaś inna przyczyna? prosze o porade , sugestię.
Strona 1 z 1