Pozdrawiam
Olej w przepustnicy
Strona 1 z 1
Dziś postanowiłem troche posiedziec przy samochodzie i zająć się drobnymi, kosmetycznymi sprawami. Na pierwszy ogień poszło czyszczenie komory filtra powietrza, przepływomierza i rury gumowej. Po rozebraniu wszystkiego zauważyłem, że w gumowej rurze znajduje sie mnóstwo oleju. Spojrzałem na przepustnicę. Cała obryzgana olejem
Czy to jest normalne i wpływa to w jakis zasadniczy sposób na pracę silnika? Chciałbym to wszystko rozebrać i przeczyścic, ale nie wiem jak. Do przepustnicy przykręcona jest też listwa z wtryskami. Czy jest to zajęcie dla mechanika, czy można to zrobic we własnym zakresie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 19 lut 2007, 00:07
- Auto: Mazda 1.3 323P 16V
Mayby problems in engine
a po drugie to kto w niedziele grzebie w silniku 

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
sps-snipers napisał(a):Mayby problems in enginea po drugie to kto w niedziele grzebie w silniku
Niestety, niedziela to móje jedyny wolny dzień, w którym mogę pogrzebać przy samochodzie.

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja ostatnio czyscilem.Szczerze.Nieumialem sciagnac przewodow gumowych tak zoltki zalozyli jakies dobre i mocne podkladki na weze ze szok.Ale odchylilem ja i przetarlem srodek doslownie tak na sztuke z syfu a to rozpuszczalnikiem a potem nafta.I o dziwo przez 2 km szla jak burza a pozniej wszystko wrocilo do normy i kto mi to wyjasni
sps-snipers napisał(a):Ja ostatnio czyscilem.Szczerze.Nieumialem sciagnac przewodow gumowych tak zoltki zalozyli jakies dobre i mocne podkladki na weze ze szok.Ale odchylilem ja i przetarlem srodek doslownie tak na sztuke z syfu a to rozpuszczalnikiem a potem nafta.I o dziwo przez 2 km szla jak burza a pozniej wszystko wrocilo do normy i kto mi to wyjasni![]()
Nie wiem, dlaczego tak miałeś

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=41210
Strona 1 z 1