po wymianie uszczelniaczy mazda dymi cały czas???;/
to jest norma, jak silnik jest zalany na maksa olejem to spala go więcej, ważne żeby nie kopcił. Jeśli nie wciąga za dużo to też nie ma co panikować.
P.S kiedy ludzie nauczą się, że remont czegoś takiego jak silnik mazdy nie wykonuje się na najtańszych częściach. Czy po przeszczepie wątroby od alkoholika pożyjesz długo? JC to najgorszy badziew, uszczelki padają po 2,3 tygodniach użytkowania. Z tymi uszczelniaczami może być podobnie
P.S kiedy ludzie nauczą się, że remont czegoś takiego jak silnik mazdy nie wykonuje się na najtańszych częściach. Czy po przeszczepie wątroby od alkoholika pożyjesz długo? JC to najgorszy badziew, uszczelki padają po 2,3 tygodniach użytkowania. Z tymi uszczelniaczami może być podobnie
Ostatnio edytowano 14 cze 2009, 22:20 przez novell, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 4 cze 2008, 19:51
- Auto: 323F BA 1,5 Z5 '97
teraz mam jakas 1/4 poziomu na bagnecie a dolewalem olej 500km temu. czyli jak mozna latwo policzyc bierze mi kolo 1l na 1000km. oplaca sie robic remont? ostatnio bylem w sklepie i koszt czesci to ok 1000zl
Przychodzisz na ten świat jako oryginał, nie odchodź z niego jako czyjaś kopia...
- Od: 21 maja 2009, 18:13
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 95r
1l na 1000 to tak jak było u mnie, to jest dużo. Twój wybór, albo sprzedać auto albo remont, można też jeździć i dolewać ale jak długo. Części kupuj na www.carspeed.pl tanio i solidnie.
- Od: 4 cze 2008, 19:51
- Auto: 323F BA 1,5 Z5 '97
jak mi teraz novel napisal o tym zeby sprzedac zaczalem sie nad tym zastanawiac powaznie... ale skad bede mial pewnos ze nastepny samochod tez nie bedzie mial jakis wad...
Przychodzisz na ten świat jako oryginał, nie odchodź z niego jako czyjaś kopia...
- Od: 21 maja 2009, 18:13
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 95r
u mnie na miarce pisze że od dolnej do górnej kreski jest 0,8l...
ale wina uszczelniaczy to to nie jest... tak jak napisał Mody teraz góra jest szczelna a dół nawala:( teraz tylko silnik a jak nie to sprzedaż najwyżej puszcze taniej...
ogólnie mazda to chyba za dobrych silników nie robi skoro tak siadają... i to już ok. 200tyś. i remont...;/ fajny samochód ale nie silnik... teraz mam w planie W202 i tym będę jeździł aż karoseria padnie a silnik będzie chodził
... dzięki wszystkim za zainteresowanie...
ale wina uszczelniaczy to to nie jest... tak jak napisał Mody teraz góra jest szczelna a dół nawala:( teraz tylko silnik a jak nie to sprzedaż najwyżej puszcze taniej...
323F 1.8 16V DOHC 1996r.
- Od: 7 maja 2008, 12:42
- Auto: Mazda 323f 1.8 16V 1996r
ale wina uszczelniaczy to to nie jest... tak jak napisał Mody teraz góra jest szczelna a dół nawala:( teraz tylko silnik a jak nie to sprzedaż najwyżej puszcze taniej... smutny ogólnie mazda to chyba za dobrych silników nie robi skoro tak siadają... i to już ok. 200tyś. i remont...;/ fajny samochód ale nie silnik... teraz mam w planie W202 i tym będę jeździł aż karoseria padnie a silnik będzie chodził język zeby... dzięki wszystkim za zainteresowanie..
ale wina uszczelniaczy to to nie jest... tak jak napisał Mody teraz góra jest szczelna a dół nawala:( teraz tylko silnik a jak nie to sprzedaż najwyżej puszcze taniej... smutny ogólnie mazda to chyba za dobrych silników nie robi skoro tak siadają... i to już ok. 200tyś. i remont...;/ fajny samochód ale nie silnik... teraz mam w planie W202 i tym będę jeździł aż karoseria padnie a silnik będzie chodził język zeby... dzięki wszystkim za zainteresowanie..
323F 1.8 16V DOHC 1996r.
323F 1.8 16V DOHC 1996r.
Ale wszyscy mnie wnerwiacie typu mazda to sie z silnikiem nie postarała.
Qrna hopy przecież większość ludzi myśli że te motory można katować bez żadnego złego skutku bo niby to sportowe silniki.
A później my odkupujemy te fajne autka od takich baranów i narzekamy że mazda to G
Powiem wam tak- trochę grzebie przy autach i w Mazdach żadziej pada dół niż np Honda dziadowska.
Najczęściej lecą uszczelniacze w głowicy ja tak miałem wymieniłem na TAKOMA i zapomniałem o braniu oleju przejechałem już tak 40 tys km i nic sie nie dzieje przy przebiegu 240 tys.
Pozdrawiam niedowiarków – zadbajcie o swe fury a się wam odwdzięczą a nie wezme ją sprzedam bo to jedno wielkie G...no
Qrna hopy przecież większość ludzi myśli że te motory można katować bez żadnego złego skutku bo niby to sportowe silniki.
A później my odkupujemy te fajne autka od takich baranów i narzekamy że mazda to G
Powiem wam tak- trochę grzebie przy autach i w Mazdach żadziej pada dół niż np Honda dziadowska.
Najczęściej lecą uszczelniacze w głowicy ja tak miałem wymieniłem na TAKOMA i zapomniałem o braniu oleju przejechałem już tak 40 tys km i nic sie nie dzieje przy przebiegu 240 tys.
Pozdrawiam niedowiarków – zadbajcie o swe fury a się wam odwdzięczą a nie wezme ją sprzedam bo to jedno wielkie G...no

Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5