Witam,
Czy jest ktoś w stanie mi podać wymiary płytki regulującej luz zaworowy w silniku 1,8 16V BP. Średnica itp.
Silnik BP po lifcie nie ma hydrauliki tzw. HLA.
Jaki rozmiar plytki regulujacej zawory w 1.8 BP
Strona 1 z 1
don2x44 napisał(a):Silnik BP po lifcie nie ma hydrauliki tzw. HLA.
To mnie zaskoczyłeś. Pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu.
Ma dwa silniki, jeden po. drugi przed liftem i oba mają HLA.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
dokładnie 1.8 PB ma HLA jedynie co możne ulec uszkodzeniu to zaworek odpowiedzialny za przepływ oleju
- Od: 7 cze 2010, 19:42
- Auto: Mazda 323F 1,8 BA
BP 4W juz nie ma hydrauliki
a po co Ci kolego wymiary plytki???Nie lepiej w aso albo carspeed kupic?? koszt ok.40zl A jesli jest za gruba to ja mozna szlifowac,bo jest na wskros hartowana
a po co Ci kolego wymiary plytki???Nie lepiej w aso albo carspeed kupic?? koszt ok.40zl A jesli jest za gruba to ja mozna szlifowac,bo jest na wskros hartowana
-
waldii
Pracuje w stali i mógłbym sobie coś takiego doroboić:) Mam w firmie precyzyjną piłę taśmową więc dało radę pociąć mi plasterki na parę mm, a potem do szlifować płytki na glanz:)
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
to lepiej popodmieniaj plytki tak,zeby powstal za maly luz i nadmiar na magnesowce przejechac(oczywiscie takiej precyzyjnej,bo w zwyklej zwoje na stole sa od siebie oddalone i plytki nie utrzyma
)
dorobisz plytke a co z hartowaniem?
dorobisz plytke a co z hartowaniem?
-
waldii
Z hartowaniem nie ma problemu, za free no bo ile miejsca zajmują w piecu takie plytki jak beda wrzucone z innym materiałem:)
Wiec jaki one maja wymiar? Taki sam jak z5?
PS. Czy bez problemu przełożę szklanki ze sprzed liftowego BP? Na Allegro widziałem kompletną górę za 200zł.
Wiec jaki one maja wymiar? Taki sam jak z5?
PS. Czy bez problemu przełożę szklanki ze sprzed liftowego BP? Na Allegro widziałem kompletną górę za 200zł.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
ale nadal nie kumam jaki jest sens robienia takiego druta??Podmieniasz miejscami plytki i najwyzej dwie beda do szlifniecia lub jedna do kupienia.Chyba za te 40zl nie warto takiego hmmm czegos robic
-
waldii
Strona 1 z 1