Po ostatnich przygodach ze swapem, stwierdziłem iż wlot do kolektora dolotowego przy zaworze od ssania (poniżej głównej rury od dolotu powietrza) mam zaślepiony (kawałek rury i zaślepka, Panu który wyciągał silnik z angola po prostu tak się wycięło, zostało i jeździło bez ssania
Prośba –> czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie swojej 1.8 BP w okolicy od wlotu przy zaworze odpowiadającym za ssanie do tajemniczego "czegoś" (tak, tak chyba chodzi o tą rurkę podciśnienia która ludziom na forum lubiła się wypinać) czego nie mam , tudzież pokierować do jakiejś strony z zamieszczonym zdjęciem/schematem w jaki sposób i do czego ta rurka jest podłączona.
W dolocie do przepustnicy (rura od filtra powietrza) nie mam już żadnego otworu tak jak było w Z5 (mam za to miejsce na jego wycięcie, i kupę części z Z5 więc coś bym pewnie zmajstrował) a bez ssania ciężko (bez podtekstów). Dodam jeszcze że przy odetkanym zaworze obroty gonią do 1500 RPM, spadnie do 100, skoczy do 1500, spadnie do 100 i tak cały czas.
Sprawa dla mnie jest bardzo ważna, bo mazda zostaje u mnie po wsze czasy i chciałbym żeby wszystko grało jak powinno
Pozdrawiam,
k-pako