Jakie wtryski do BA 1,8 BP?

Postprzez maro1982 » 25 lis 2010, 00:46

Witam,dawno już mnie nie było na forum:(z braku czasu itp.ale do sedna,miałem taki problem ze na zimnym mi madzia kopciła na niebiesko,oczywiście wina zapieczonych pierścieni olejowych(poprzedni właściciel jeździł na lotosie mineralnym:(pierścienie wymieniłem,głowica nie ruszana bo prawdopodobnie była robiona,a poza tym na zaworach ssących i wydechowych nie było widać żadnego osadu puszczania oleju lub palenia,no i było glanc,nie kopciła ale dlatego pewnie ze cieplej się zrobiło,przy okazji zauważyłem ze środkowy kanał w kolektorze ssącym jest mokry,wiec pewnie mi wtrysk leje:(dodawałem srodek do benzyny do czyszczenia wtrysków ale nie wiem czy pomógł bo ostatnio znów mi kopci na niebiesko na zimnym:(przypuszczam ze wtryski leją,no
i mam pytanie jak sprawdzić wtryski??? mierzyłem opór i maja po 15,6ohma wiec chyba ok,czy można np wyciągnąć całą listwę wtrysków i kręcić silnikiem żeby dawało paliwo i wtedy by zobaczył czy ładnie rozpylają czy leja??czy nic się nie stanie jak tak zrobię?czy jakoś inaczej można sprawdzić?mam zamiar je psiknąć WD-40 i jakoś przedmuchać czy pomoże taki zabieg?a jeśli są zje....ne wtryski to jakie można założyć,czy muszą być od 1,8 115KM , czy mogą być od nowszego modelu,ewentualnie 2,0 lub inne 1,8? Będę wdzięczny za opinie jeśli ktoś się z takim problemem spotkał lub po prostu się zna na takich sprawach. Dzięki i pozdrawiam Mazdowiczów
Mody w toku choc brakuje kasy:( ale juz alusy czarne sa:)niedlugo czarne szybki i tłumik przelot i dolot, a pózniej moze 4-2-1,a kiedys kiedys sport zawiecha :)
Początkujący

Od: 17 maja 2010, 21:56
Auto: 323F BA 1.8 DOHC 16V 95r w sekwencji

Postprzez maro1982 » 26 lis 2010, 17:40

HEJKA,nikt się nie orientuje w tym temacie?pozdr
Mody w toku choc brakuje kasy:( ale juz alusy czarne sa:)niedlugo czarne szybki i tłumik przelot i dolot, a pózniej moze 4-2-1,a kiedys kiedys sport zawiecha :)
Początkujący

Od: 17 maja 2010, 21:56
Auto: 323F BA 1.8 DOHC 16V 95r w sekwencji

Postprzez ralf8484 » 27 lis 2010, 12:50

listwę można zdjąć ja tak miałem ze wtryski mi lały okazało się ze oringi sparciały i w dodatku iglica wtryskiwacza była obtopiona jego plastykową obudową
Forumowicz

Od: 19 kwi 2008, 19:43
Auto: była 323f jest avensis