Chwilowe "dziury mocy" przy 3 tyś i 5 tyś-co może być przyczyną?

Postprzez farciarz » 5 paź 2009, 13:13

lesiux....a wiesz czemu się szarpanie ponownie pojawiło ??

Odpowiedź jest banalnie prosta....bo kręcenie aparatem nic Ci nie da !! Bo po takim zabiegu i tak się później komputer stroi przez jakiś czas i ustawia się do danych otrzymywanych w trakcie strojenia.....i ustawia sobie optymalne parametry na podstawie otrzymanych danych.

Żadne...ale to żadne kręcenie aparatem nie ma sensu !! Problem jest zawsze gdzie indziej....w samym aparacie a nie przyspieszeniu lub opóźnieniu zapłonu !!....ale z tego co sądzę to ratowaleś się wyprzedzając zapłon....
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez lesiux » 5 paź 2009, 17:08

farciarz napisał(a):Problem jest zawsze gdzie indziej....w samym aparacie a nie przyspieszeniu lub opóźnieniu zapłonu

świetnie zdaje sobie z tego sprawę aczkolwiek i tak dalej chodzi o niebo lepiej niż przy prawidłowo ustawionym zapłonie. Regeneracja aparatu zbliża się nieubłaganie.

Tak btw to zna ktoś jakieś dobre warsztaty gdzie regenerują aparaty zapłonowe? Na forum przewinęła się firma Yakuzza z Poznania i Tadziol z Katowic. Zna ktoś jeszcze jakieś?
Forumowicz

Od: 15 lut 2009, 18:00
Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4

Postprzez mixR » 5 paź 2009, 17:49

U mnie po regeneracji nowej cewki problem z szarpaniem pojawił się znowu po pewnym czasie,przestawiłem więc aparat w prawo bez wprowadzania w tryb serwisowy i było wszystko ok :]
Forumowicz

Od: 10 maja 2008, 15:51
Auto: Golf IV 2.3 V5

Postprzez lesiux » 5 paź 2009, 18:51

tadziol podobno daje dożywotnią gwarancję a co do Yakuzy to też gdzieś na forum widziałem zadowolonych użytkowników więc może poza wymianą cewki coś robią jeszcze że nie pada ona ponownie.
Forumowicz

jest Mondeo MK4

Postprzez farciarz » 6 paź 2009, 00:04

lesiux....raczej Yacuza Toruń....a nie Poznań :P

A tadziol daje dożywotnią gwarancję...do masz instalowaną cewkę zewnętrzną a nie wbudowaną wewnątrz aparatu :)
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez lesiux » 6 paź 2009, 07:41

farciarz napisał(a):lesiux....raczej Yacuza Toruń....a nie Poznań język

dzięki za sprostowanie :]
mam rozumieć, że firma jest ok i można spokojnie słać do nich aparat?
Forumowicz

jest Mondeo MK4