Witam
Ostatnio ostro zaczął lać się olej z okolic rozrządu, z tego co się dowiedziałem puściła uszczelka wału korbowego.
czy ktoś już to wymieniał? jeżeli można prosił bym o link gdzie mógłbym kupić takową uszczelkę?? I czy przy okazji tej operacji powinienem coś jeszcze wymienić??
uszczelka wału korbowego [BA BP]
Strona 1 z 1
daniel118 ja bym ci proponował przy takim wycieku wymienić...3 uszczelki dla pewnosci bo na 100% chyba nie jestes pewien ze tylko uszczelka koła wałka korbowego ci leje. Ja bym ci proponował wymienić
-uszczelkę wału korbowego
-i dwie 2 uszczelki wałków tych na górze.
I żeby mieć pewność ze będzie gitara to zaopatrzył bym sie w ori koszt hmm.. nie chce wprowadzać w błąd ale mysle ze mniej niz 100 by ci to wyszło. Ja zakupowałem uszczelki w www.carspeed.pl i juz mam zrobone ok 20 tys po wymianie uszczelek i jest suchutko:D
-uszczelkę wału korbowego
-i dwie 2 uszczelki wałków tych na górze.
I żeby mieć pewność ze będzie gitara to zaopatrzył bym sie w ori koszt hmm.. nie chce wprowadzać w błąd ale mysle ze mniej niz 100 by ci to wyszło. Ja zakupowałem uszczelki w www.carspeed.pl i juz mam zrobone ok 20 tys po wymianie uszczelek i jest suchutko:D
Jednak spełnianie marzeń jest piękne!!!!
Posiadanie 323F BA
Posiadanie 323F BA
- Od: 12 mar 2008, 23:19
- Auto: Mazda 323 F BA Z5
Odsyłam do postu djmase http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... c&start=20 tam co nieco napisalem na temat wymiany tego podzespolu w mojej madzi;) i powiem Ci ze nie jest to tania sprawa zwarzywszy na to ze jesli masz sprzeglo na wykonczeniu niewykluczona bedzie jego wymiana poniewaz przy sciaganiu skrzyni moze sie posypac...uroki ciasnoty japoncow;)...

Pozdrawiam
MAZDA...i nic więcej...
- Od: 6 kwi 2009, 21:14
- Auto: 323 '92 1.3I 16V BG HATCHBACK
Strona 1 z 1