Skaczące obroty

Postprzez tidus » 3 cze 2010, 14:57

Witam, jestem posiadaczem mazdy 323c rocznik 1995 1.5. Mam problem z obrotami, silnik krokowy jest po renowacji, wymieniony przepływomierz, filtry i uszczelka pod pokrywą silnika. Problem jednak nie zniknął. Drugim problemem jest wahania mocy przy rozpędzaniu samochodu. Trzecim problemem jest dostawanie się oleju do przewodu idącego z silnika krokowego do przepływomierza. Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
tidus

Postprzez nicek777 » 4 cze 2010, 02:18

No to moze ssie Ci lewe powietrze gdzies, albo jednak przeplywomierz nie jest sprawny jak u mnie. Mechanik mi go rozkleil i sie okazlao, ze byl zimny lut. Przelutowal uklad na szybko i teraz mi sie obroty wahaja przy hamowaniu, ale potem sie ustalaja i nie drgna. Choc czasem 700 obrotow czasem 1000, ale z takimi przebojami jakie ja mialem wczesniej to teraz jest luksus z obrotami :D. Drugi problem prawdobpodbnie jest powiazyny z tym pierwszym a moze zaplon trzeba ustawic. Ciezko powiedziec, Ja juz mialem wszystko co mozliwe robione u siebie chyba tylko procz wymiany calego aparatu zaplonowego i sondy lambda.
Forumowicz

Od: 16 paź 2007, 21:38
Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))

Postprzez tidus » 21 cze 2010, 09:42

wymienilem przeplywomierz obroty nie skakaly, ale okazalo sie ze mechanik mi podkrecil do 1500 i stwierdzil ze to rozwiaze problem :D a ja spojrzalem na rure od przeplywomierza to za glowe sie zlapalem bo posklejal mi tasma :D coz rure niedlugo wymienie, jeszcze wymienie swiece i kable od nich plus wjade na komputer zeby sonde sprawdzic, z tego co widzialem w innych postach to moze byc jeszcze to ze uszczelka pod kolektorem moze byc do wymiany. jak to wszystko nie zadziala to tak jak doradziles zajme sie zaplonem

dzieki i pozdrawiam
tidus