Drganie wydechu na pewnych obrotach
Strona 1 z 1
Mam taki problem podczas jazdy przy konkretnych obrotach np na 1 biegu ok 20 km/h na 2 biegu ok 40 km/h na 3 biegu ok 60 km/h, coś zaczyna dziwnie "brzęczeć" prawdopodobnie w układzie wydechowym raczej nie z silnika.. po czym przestaje przy wyższej predkości na danym biegu...Ktoś miał coś takiego ...co to może być
- Od: 29 sie 2007, 13:02
- Auto: Mazda 323C BA
zobacz czy masz dobrze zamontowany układ wydechowy
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
hym jeśli nie grzebałeś nic w układzie wydechowym i spodem nie zaczepiłeś to jest to prawdopodobnie oderwany kawałek blachy wpadający w rezonas wewnątrz wydechu lub rura przerdzewiała i w pewnym zakresie obrotów stuka jedna o drugą. sam tak miałem w środkowym wydechu, rura pękła przy samym tłumniku i stukała też w pewnym przedziale obrotów ale juz nie pamiętam w jakim. najlepiej wjeć na kanał i zobacz co w trawie piszczy.nieszczelności szybko zobaczysz bo będą okopcenia.
sprawdz dobrze czy w drugim kasie blachy sie nie ruszaja te na osłonie, najlepiej na kanale młotkiem gumowym postukaj, ewentualnie odpal silnik na kanale i słuchaj gdzie brzenczy. kata nie wywalaj bo bedziesz miał taka lipe jak ja, wydech mi cherczy aż mnie krew zalewa.
Strona 1 z 1