Wymiana płynów samemu?
Strona 1 z 1
Mam kilka pytań. Chiałbym wymienić sobie płyn chłodniczy przed zimą i zastanawiam się czy jestem w stanie zrobić to samemu? Gdzie jest korek spustowy? Ile płynu wchodzi to 323F BA '97? Dzięki wielki za wszystkie uwagi i porady 
Mazda to je to!
- Od: 13 lis 2003, 21:34
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 2000
Cóż nie wiem jak w BA ale w BG w dolnej części chłodnicy jest kranik którym możesz spuścić płyn (jak go niema to zawsze możesz zrzucić dolnego węża z układu) i większość płynu wypłynie, co do zalewania to mądra osoba poradziła mi żebym zalał układ bezpośrednio do chłodnicy, odpalił auto (z otwartym korkiem) i uzupełnił brak powstały po odpaleniu w chłodnicy, zakręcił korek i uzupełnił poziom w zbiorniczku wyrównawczym. U mnie się sprawdziło, jeżeli coś źle ci doradziłem to pewnie Jaksa mnie wyprostuje.
Powodzenia
Powodzenia
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
Dobrze ,dobrze......Koval napisał(a):Jaksa mnie wyprostuje

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Pojemnosc ukladu chlodzenia w BA Z5: 6,0 litrow. Upojna bestia 
ja jestem juz po tej operacji i ja zalałem po namowie pewnego typa z Koszalina swoją chłodnicę Castrolem (koncentrat) troche problemów miałem bo nie moglem znaleźć korka od chłodnicy ale wkońcu dałem rade
, baniak 4 litrowy tego płynu kosztuje niecałe 60 pln wiec cena ok, koncetrat rozcieńcza sie w stosunku 4 litry castrola do 3 litrów wody , ja ze swojego mx zlałem prawie 6 litrów starego płynu
Ostatnio edytowano 17 paź 2004, 01:56 przez Tomasz760, łącznie edytowano 2 razy
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
Strona 1 z 1