Witam wszystkich.
Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w Mazdzie 323F 1.5 Z5? Poczytałem kilka postów i lektur i stwierdziłem, że powinno wynosić ok. 13,5 bara, wtedy jest prawidłowe. Ja sprawdzałem u siebie ostatnio i miałem na poszczególnych cylindrach 15-14-15-15 więc jest trochę za wysokie i teraz pytanie, bo na forum nie mogłem znaleźć odpowiedzi: czy jeżeli ciśnienie jest za wysokie to jest problem z silnikiem? Wiem, że jeżeli ciśnienie wynosi ok. 9 bar to silnik kwalifikuje się do remontu a co jeżeli wynosi 15 czy też czeka mnie remont? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ciśnienie w cylindrach – za wysokie?
Strona 1 z 1
przemol80 napisał(a):Witam wszystkich.
Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w Mazdzie 323F 1.5 Z5? Poczytałem kilka postów i lektur i stwierdziłem, że powinno wynosić ok. 13,5 bara, wtedy jest prawidłowe. Ja sprawdzałem u siebie ostatnio i miałem na poszczególnych cylindrach 15-14-15-15 więc jest trochę za wysokie i teraz pytanie, bo na forum nie mogłem znaleźć odpowiedzi: czy jeżeli ciśnienie jest za wysokie to jest problem z silnikiem? Wiem, że jeżeli ciśnienie wynosi ok. 9 bar to silnik kwalifikuje się do remontu a co jeżeli wynosi 15 czy też czeka mnie remont? Z góry dziękuję za odpowiedź.
proponuje podjechac do innego warsztatu i zmierzyc jeszcze raz...dla weryfikacji
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Na marginesie jaki jest książkowy stopień sprężania a jakie ciśnienie sprężania dla 323F BA Z5?
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
przemol80 napisał(a):Ja sprawdzałem u siebie ostatnio i miałem na poszczególnych cylindrach 15-14-15-15 więc jest trochę za wysokie i teraz pytanie,
Ja też mam takie (15) i jest jak najbardziej w porządku
- Od: 24 lis 2006, 21:06
- Auto: 2x323F.BA.Z5.rok.98/ BA.BP.96
Strona 1 z 1