Opisze pokrótce co sie stało.
Mazda sprowadzona niedawno, 1,5l, 95r, załozony gaz 2 generacja i wszystko chodzilo super do czasu.
Wyjechałem z Wawy, 100km jazdy i po krótkim postoju próbuje odpalić autko i klops.
Zakręciło i zgasło. Po przełączeniu na gaz pali bez problemu, jezda na gazie równiez jest normalna.
Na benzynce po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie załapywał, po dlugim pilowaniu i przegazowaniu łapał wysokie obroty i trzymajac go na takiej przegazówce jakos szedł.
Najpierw poszedł do wymiany filtr paliwa i nic, potem pompka i dalej gasnie.
jeżeli ktos ma jakiś pomysł to bedę wdzięczny, bo mechanik wymieni mi pół samochodu niedługo a problem zostanie.
Z góry thx za wszelkie rady.
Po odpaleniu auto łapie niskie obroty i gaśnie
Strona 1 z 1
Latam od mechanika do gaziarza i z powrotem
gaziarz twierdzi ze to raczej sprawy paliwowe i stad wymiany filtra i pompki
gaziarz twierdzi ze to raczej sprawy paliwowe i stad wymiany filtra i pompki
-
Raaafff
Za to u mnie od niedawna zaczelo sie dziac cos dziwnego.przyjechalem na parking i nagle samochod zgasl.wiec odpalilem cofam i nagle znowu.przelaczylem na benzyne i tez to samo.ale gasnie doepiro po jakims czasie, nie ze od razu po odpaleniu,nadmienie ze ostatnio naciagnelem linke od pedalu gazu bo byla luzna i musialem wyregulowac obroty ale nie wiem czy to cos ma z tym wspolnego.Z czasem naprawilo sie to samo ale 2 dni temu stalem w korku i znowu sie zaczelo
Prosze o pomoc bo ja juz nie wiem co to moze byc.
Prosze o pomoc bo ja juz nie wiem co to moze byc.
Pozdro, szacun, respect 
No a jak z przepływomierzam? Nie miałeś strzałą czasami? Jak z rurą od przepływki do przepustnicy? W ostatnim tygodniu pisałem powyższe zdania a ze 4-5 razyRaaafff napisał(a):Po przełączeniu na gaz pali bez problemu, jezda na gazie równiez jest normalna.
Na benzynce po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie załapywał, po dlugim pilowaniu i przegazowaniu łapał wysokie obroty i trzymajac go na takiej przegazówce jakos szedł.
Łatwo jest wymieniać kolejne elementy mówiąć: "może to jest to...", ale czy jest to rozsądne? Czy jakbyś poszedł do lekarza, to chciałbyś, aby co jakiś czas operowali Cię na coś innego, bo nie mogą trafić na faktyczną przyczynę Twojej dolegliwości? Zapewne NIE.
Ja jestem zdania, iż najlepiej najpierw przemyśleć, co się dzieje i jakie mogą być tego przyczyny. Poczytać w Internecie. Popytać znajomych i FORUM'owiczów a dopiero zebrać to w logiczną całość i sukcesywnie sprawdzać krok po kroku, zanim cokolwiek się wymieni.
Jak na LPG chodzi extra a na Pb nie, to oznacza, że uszkodzony jest element, który nie bierze udziału podczas pracy na LPG. Czyli:
– przepływomierz i jego osprzęt
– sonda LAMBDA
– wtryskiwacze
– filtr paliwa
– pompa paliwowa i osprzęt
– komputer
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem, ale od tego bym zaczął.
Alarm?M@ster napisał(a):ale gasnie doepiro po jakims czasie
Powodzenia
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Immobiliser zepsul sie ale jak zaczelo to sie dziac to go rozlaczylem i dalej bylo to samo. Zreszta jakby to byl immobiliser to by odcinal po kilku sekundach a silnik chodzi okolo 1 minuty i gasnie.
Pozdro, szacun, respect 
Gdzieś o tym było. Jest to bodaj wina łożyska wyciskowe w sprzęgle. Jak naciśniesz pedał hamulca roboczego, to obroty spadają, gdyż silnik zostaje dodatkowo obciążony (wspomaganie, światła STOP).kinki napisał(a):gdy nacisne sprzeglo np stojac w korku spadaja obroty a jak docisne jeszcze hamulec to auto po prostu gasnie
Powodzenia
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl