Co zrobić, co mogę sprawdzić samemu? Gdzie szukać przyczyny. Czy to już koniec silnika? Sądze że licznik miałem cofany
Oprócz tego że męczy to silnik, to samo dzwonienie mnie już poprostu wk..wia. Nie mam już siły do tego Z5...
Doradźcie coś proszę
www.mazdaspeed.pl
Briareos napisał(a):spore osady nagaru wewnątrz cylindra mogą powodować przedwczesne zapalenie mieszanki
Briareos napisał(a):Zbyt gorące świece (powinny być 5-tki lub 6-tki)
Briareos napisał(a):W silniku wolnossącym jedyne co można zrobić to spróbować przestawić statyczny kąt wyprzedzenia zapłonu (to nie jest spalnie stukowe, ale objawy podobne)
KosteK napisał(a):da się tego nagaru jakoś pozbyć, wypalić, wypłukać nie zdejmując głowicy
farciarz napisał(a):KosteK napisał(a):da się tego nagaru jakoś pozbyć, wypalić, wypłukać nie zdejmując głowicy
Owszem. .. jest możliwość usunięcia takich zanieczyszczeń. W Bydgoszczy mamy warsztat zajmujący się płukaniem z nagarów bez demontażu głowicy...a nosi nazwę Carbon Clean. Poszukaj więc w swoich okolicach jeśli chcesz dokonać podobnego zabiegu.
KosteK napisał(a):Autko dzisiaj stoi u Tadziola. Jutro odbiór. Trzymam kciuki
LUP napisał(a):Zacząłem tankować Pb 98 (neste) i po trzech -czterech miesiącach stukanie(metaliczne i raczej delikatne ,pod obciążeniem na 4,5 biegu szczególnie po górkę i w zakresie 2500-3500 obr/min) ustapiło.Obecnie jest git. "Samo" się naprawiło.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości